• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lammens over Vandoorne: "Wintertesten zijn een indicatie, maar geen voorspelling"

  Stefaan Lammens wil nog geen voorbarige conclusies trekken.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De eerste testdagen waren geen groot succes voor Stoffel Vandoorne en McLaren-maatje Fernando Alonso. Onze F1-watcher Stefaan Lammens laat zijn licht schijnen over de situatie.

  Hoe is het mogelijk?

  Iedereen vraagt zich af hoe het mogelijk is dat een team als McLaren nog niet helemaal klaar is. Het heeft tijd genoeg gehad om zich klaar te stomen. En na een overgangsperiode zou 2017 het jaar van de doorbraak moeten zijn voor McLaren.

  Alonso en Vandoorne hebben de voorbije 4 maanden veel fysiek getraind, maar ze hadden nog geen plaats genomen in de nieuwe auto’s. Ze hebben natuurlijk wel in de simulator gewerkt.

  Maar dat is niet zoals op een echt circuit rijden. En dat hebben Alonso en Vandoorne nu aan den lijve ondervonden: ze waren nog maar net in de auto gestapt en ze hadden al problemen.

  Mercedes heeft al veel meer info dan McLaren

  McLaren heeft nog 6 testdagen en als die allemaal goed verlopen, hebben we weer een heel ander verhaal. Maar het is wel een feit dat Alonso en Vandoorne nog maar 69 rondes hebben afgelegd, terwijl Mercedes al 100 rondes meer achter de rug heeft. Daardoor heeft Mercedes al veel meer info dan McLaren.

  Of het vertrouwen van Alonso en Vandoorne nu een deuk zal gekregen hebben? Dat wel, want het is een tegenslag. Maar ze zijn allebei zulke professionele en goede rijders dat ze zullen blijven geloven in GP-zeges.

  Ik zou niet durven te zeggen dat ze er meteen van bij de start van het F1-seizoen zullen staan. Een podium of zege wordt moeilijk, maar Stoffel zou zeker in de punten moeten kunnen eindigen. Maar als F1-commentator zeg ik altijd : “Wintertesten zijn een indicatie, maar nooit een voorspelling.”

  Stefaan Lammens