• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Huwelijk tussen Cercle Brugge en AS Monaco is officieel een feit

  "Op deze manier is het voortbestaan als profclub verzekerd."

  Cercle Brugge heeft het bod van de Franse topclub AS Monaco aanvaard. "We benadrukken dat de gemaakte afspraken het voortbestaan van Cercle Brugge als een professionele voetbalvereniging garanderen", staat te lezen op de clubwebsite.

  Cercle beëindigde de reguliere competitie in 1B op de zesde plaats en speelt dus play-downs om een verlengd verblijf in het profvoetbal af te dwingen. Om ook in de toekomst te kunnen meedraaien in het profvoetbal gaat de vereniging in zee met AS Monaco.

  De Franse club deed half februari een bod op Cercle en de Raad van bestuur heeft dat nu aanvaard. "Dit garandeert het voortbestaan van Cercle als professionele voetbalvereniging. We hebben beide de ambitie om van Cercle zo snel mogelijk terug een stabiele club in de Jupiler Pro League te maken."

  "In de overeenkomst werden meerdere garanties opgenomen voor een blijvende verankering van Cercle in Brugge en de verdere uitbouw van de jeugdwerking. Het blijft een doel om de eigen jeugd te laten doorstromen naar de A-ploeg."