• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dipje bij Golden State Warriors? Curry mist elf driepunters, Durant geblesseerd

  Stephen Curry had niet zijn avondje tegen Philadelphia.

  De Golden State Warriors hebben een pijnlijke tweedaagse achter de rug in de NBA: na een recordreeks missers van Stephen Curry volgde nog een blessure voor topscorer Kevin Durant en een nederlaag tegen de Washington Wizards.

  Tegen de Philadelphia 76ers was er maandag nog geen vuiltje aan de lucht voor de Golden State Warriors. De koploper in de Western Conference boekte al zijn vijftigste overwinning van het seizoen en is zo al zeker van de play-offs.

  Maar de motor van Stephen Curry sputterde wel. Vorig seizoen mikte hij nog een record van 402 driepunters raak, maar tegen Philadelphia kwam hij in de buurt van een minder fraai record. Met elf missers evenaarde hij het record van het meeste driepunterpogingen zonder te scoren.

  Bekijk hier de off-night van Stephen Curry:

  Warriors verliezen na blessure Kevin Durant

  Tegen de Washington Wizards deed Stephen Curry wel zijn duit in het zakje met 25 punten, maar kregen de Golden State Warriors opnieuw tegenslag te verwerken.

  Topscorer Kevin Durant overstrekte zijn linkerknie, nadat een ploegmaat tegen hem was gevallen. Zo zat zijn wedstrijd er na 57 seconden al op. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessure precies is. Zonder Durant verloren de Warriors met 112-108 bij de Wizards.

  Resultaten van dinsdag 28 februari:

  • Washington Wizards - Golden State Warriors: 112-108
  • Detroit Pistons - Portland Trail Blazers: 120-113 n.v.
  • Chicago Bulls - Denver Nuggets: 107-125
  • Memphis Grizzlies - Phoenix Suns: 130-112
  • Oklahoma City Thunder - Utah Jazz: 109-106
  • LA Lakers - Charlotte Hornets: 104-109