• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Gijp schippert tussen vreugde en verdriet in De Kleedkamer: "Zie de zin van het leven niet"

  Lolbroek René van der Gijp toonde in De Kleedkamer ook zijn sombere kant.

  In de 2e aflevering van De Kleedkamer trok Ruben Van Gucht naar Lokeren, waar hij Wlodek Lubanski, Maurice De Schrijver, Preben Larsen en René van der Gijp ontving, vier leden van het gouden Lokeren uit de jaren 80. Van der Gijp had zoals altijd het hart op de tong. Hij praatte openlijk over zijn recente tegenslagen, al was een lach ook nooit veraf.

  "Er is afgelopen tijd veel gebeurd in mijn leven", zegt René van der Gijp, die van 1982 tot 1984 voor Lokeren speelde. "Mijn zoon kreeg twee jaar geleden kanker, mijn vriendin is 6 maanden geleden overleden en mijn moeder 2 maanden geleden. En je kunt daar geen kloten aan doen."

  "Hij (ploegmaat Maurice De Schrijver) breekt zijn been, ik verlies mijn vriendin,... We maken allemaal wat mee. We hopen steeds dat het ons deurtje voorbijgaat."

  "Ik calculeer dan ook alles in. Mijn zoon is vandaag met zijn fiets naar school gegaan en hij had overreden kunnen worden. Er kan dus iemand aan mijn deur komen die zegt: "Je zoon is overleden.""

  Van der Gijp heeft er een sombere levensvisie aan overgehouden. "Ik zie de zin niet van het leven. Ik zie dingen om me heen en denk: wat zijn die mensen allemaal aan het doen."

  Video player inladen ...

  "Boskamp zei na hartaanval: "Ik lag daar goed, ik had een mooi leven""

  René Van der Gijp trekt zich uiteindelijk op aan zijn goeie vriend Jan Boskamp. "We moeten door met ons leven. Je moet je bezighouden. En met sport kun je je leven vullen."

  "De grootste daarin is Jan Boskamp. Hij kan in zijn gezicht alleen al 14 kilogram afvallen (algemene hilariteit). Maar daar kijken we niet naar."

  "Vier maanden geleden lag hij opeens in zijn tuin. Hij had iets aan zijn hart. Toen hij terugkwam naar Voetbal International zei hij tegen mij: "Ik lag daar wel goed. Ze hadden me best kunnen laten liggen. Ik heb een mooi leven gehad.""

  "Iedereen zegt: "Jan, val nou toch af." Maar laat hem toch eten. Hij wil helemaal geen 80 worden. Je mag een leven niet alleen in leeftijd uitdrukken."

  "Als je overlijdt op je 48e en je hebt pakweg 74 interlands voor Denemarken gespeeld en de hele wereld gezien. Dan heb je meer meegemaakt dan veel mensen op hun 80e."

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige aflevering van De Kleedkamer op vrt.nu