• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UEFA-voorzitter: "Immigratiebeleid Trump schadelijk voor WK-kandidatuur VS"

  Aleksandar Ceferin pleit ook voor 16 Europese landen op het WK van 2026.

  Aleksander Ceferin heeft in The New York Times uitgehaald naar Donald Trump. De UEFA-voorzitter hekelt het nieuwe immigratiebeleid van de Amerikaanse president. "Het zal niet helpen om de VS het WK voetbal van 2026 te bezorgen."

  "Als spelers niet naar de VS kunnen komen door politieke of populistische beslissingen, dan kan het WK daar niet gespeeld worden", stelt Ceferin.

  "Dat is zo voor de Verenigde Staten, maar ook voor alle andere landen die het WK zouden willen organiseren." De VS heeft al interesse getoond in de organisatie van het WK 2026, maar een officiële kandidatuur is er nog niet.

  Vanaf 2026 wordt het WK met 48 landen gespeeld. Ceferin herhaalde nog een keer dat hij rekent op 16 Europese WK-deelnemers in 2026 in plaats van 13. "Dat zal gebeuren, of we zullen de zaken bemoeilijken", waarschuwt hij.