• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jonker moet Wolfsburg redden van degradatie

  Slaagt Jonker erin Wolfsburg in de Bundesliga te houden?

  De Nederlander Andries Jonker werd vandaag aangesteld als de nieuwe trainer van Wolfsburg. Hij volgt Valérien Ismaël op, die zaterdag zijn ontslag kreeg. Bij de Wolven speelt de Belg Koen Casteels.

  De 54-jarige Jonker komt over van Arsenal, waar hij sinds 2014 hoofd jeugdopleiding was. De Nederlander was eerder al assistent-trainer van Wolfsburg van 2012 tot 2014 en de rechterhand van Louis Van Gaal bij Barcelona en Bayern München.

  Zondag werd Valérien Ismaël aan de deur gezet. Hij was sinds oktober vorig jaar de hoofdcoach van Wolfsburg. Onder Ismaël werden 9 van de 15 wedstrijden verloren. Zo staat Wolfsburg slechts 14e in de stand, op amper twee punten van de eerste degradatieplaats. 

  Jonker wordt straks officieel voorgesteld: