• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grapjas Cavendish onderbreekt interview: "Kijk hoe opgewonden hij is"

  Mark Cavendish.

  In de Ronde van Abu Dhabi amuseerde Mark Cavendish zich te pletter. "Hij is geen "bad boy", maar een grappige vogel", zegt ploegleider Jean-Pierre Heynderickx (Dimension Data), die tijdens het interview met Stefaan Lammens geconfronteerd werd met de grappen en grollen van de Brit.

  Bekijk de grappige tussenkomst van Cavendish

  Video player inladen ...

  Cavendish: "Ik hou van Jean-Pierre"

  Met Mark Cavendish in de ploeg is het ook lachen geblazen. "Als iedereen 100 procent geconcentreerd blijft, is Mark een aangename persoon om mee samen te werken", zegt ploegleider Jean-Pierre Heynderickx aan Stefaan Lammens, onze man in Abu Dhabi. "Cav is geen bad boy, maar wel een grappige vogel."

  Wanneer Heynderickx de vraag krijgt of hij afgelopen weekend liever in Vlaanderen was geweest voor de openingsklassiekers, zorgt Cavendish voor een grappig intermezzo.

  "Belgische televisie? Sporza, vraag je Jean-Pierre naar het openingsweekend? Kijk hoe opgewonden hij is", lacht Cavendish, waarna hij wat dolt met zijn ploegleider. "Oh, ik hou van Jean-Pierre. Hij is echt een topkerel."

  Herbekijk de volledige reportage van Stefaan Lammens (voor de 3e rit)

  Video player inladen ...

  Ritzege en puntentrui

  Mark Cavendish sprintte in Abu Dhabi drie keer naar een podiumplaats: 1e (in rit 1), 3e (in rit 2), 2e (in rit 4). Door die ritzege en dichte ereplaatsen mocht de Britse spurtbom ook met de puntentrui naar huis.