• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fellaini: "De Standard-supporters verdienen een betere ploeg"

  Fellaini: "Pogba en Ibrahimovic zijn toffe jongens."

  Marouane Fellaini won met Manchester United de League Cup. Eleven Sports bracht de Rode Duivel een bezoek voor de finale. Hij had het over United, de Rode Duivels en zijn ex-club Standard. "Een terugkeer? Waarom niet."

  Fellaini speelt al sinds 2013 bij United, maar de middenvelder blijft veel kritiek krijgen, ook van de eigen supporters. "Toen ik hier kwam, voelde ik meteen de druk. Dat is normaal bij een topclub."

  "Met José Mourinho heb ik een goeie band. Twee dagen na zijn aanstelling, heeft hij mij gebeld. Hij zei dat ik niet mocht vertrekken en dat hij vertrouwen had in mij. Dat geeft natuurlijk een boost. Ik ben met een goed gevoel naar het EK vertrokken."

  "Ik ben dit seizoen door een moeilijke periode gegaan, maar hij was er voor mij. Net als de rest van het team." Hoe is het om in de kleedkamer te zitten met Pogba en Ibrahimovic? "Ze spelen een spelletje met de pers. Eigenlijk zijn het hele gewone, toffe jongens. We plagen elkaar veel."

  De speelstijl van Fellaini wordt vaak te fysiek genoemd. "Een ploeg kan mij gebruiken door mijn fysiek en mijn grinta. Jamie Carragher heeft bijvoorbeeld al kritiek geuit op mij, maar hij moet eens naar zijn carrière kijken en de trappen die hij gegeven heeft."

  "Ik kreeg ook klappen, maar het verschil is dat er maanden over gesproken wordt als ik er een uitdeel. Dan noemen ze mij een crimineel, onzin natuurlijk. Maar ik slik dat allemaal. Het hoort bij het voetbal."

  "Een terugkeer naar Standard? Waarom niet."

  Hoe schat Fellaini de kansen van de Rode Duivels voor het komende WK in? "Ik denk dat we over de juiste kwaliteiten beschikken om het WK te winnen. Na het EK waren we enorm teleurgesteld. Sommige spelers hebben de coach toen de schuld gegeven, maar Wilmots heeft veel goeie dingen gedaan."

  "Nu hebben we Martinez. Hij heeft het tactisch systeem veranderd en dat lukt voorlopig goed. Je merkt dat hij goesting en ervaring heeft. En Thierry Henry helpt de ploeg natuurlijk ook."

  De Rode Duivel houdt ook zijn ex-club Standard nog in de gaten. "Die tifo was hun beste tot nu toe. Het zijn fantastische fans. Ze geven alles voor het voetbal. Ik vind dat ze een betere ploeg verdienen. Ik heb daar een geweldige periode gekend."

  "Een terugkeer? Waarom niet. Als het project me aanstaat, de juiste spelers er zijn en we meedoen om de titel te winnen, dan zal ik het overwegen. Ik heb hier nog een contract voor een jaar en ik voel me hier nog goed."

  Bekijk de reportage: