• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Cauwer: "Sagan doet grootsere dingen dan Boonen en Cancellara"

  Michel Wuyts en José De Cauwer.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De spektakelrijke Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne zorgen voor heel wat stof om te analyseren. Michel Wuyts en José De Cauwer zetten hun belangrijkste conclusies op een rijtje.

  De analyse van Michel en José in een notendop

  • Sagan en Van Avermaet waren de mannen van het openingsweekend
  • De Belgische jongeren zijn sterk in de breedte
  • Boonen kan je moeilijk beoordelen
  • Trek zal schitteren in de grote klassiekers
  • De koers was de grote winnaar dit weekend
  • Het blijft hectisch en chaotisch op de Vlaamse wegen

  Over Sagan: "Wie kan er nu geen supporter zijn van hem?"

  Michel Wuyts: "Sagan was indrukwekkend. Hij kwam pas terug van een hoogtestage en zal dus nog beter worden. Wat zal dat allemaal nog teweegbrengen?"

  José De Cauwer: "Hij doet het allemaal zo speels. We hopen dat Sagan zo blijft koersen. En dat hij zichzelf soms eens durft voorbij te rijden. Sagan is een godsgeschenk uit de hemel. Wie kan nu geen supporter zijn van hem?"

  "Sagan doet grootsere dingen dan Boonen en Cancellara. En dan heb ik het over de manier waarop en zijn leeftijd. Sagan is 27 en heeft al 5 keer de groene trui gewonnen. En hij doet het alleen, zonder ploeg."

  Michel Wuyts: "Maar in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix moet je wel goed omringd zijn. Want als je daar pech hebt... Ik heb niet veel ploegmaten gezien dit weekend die Sagan kunnen bijstaan."

  Over de sterke Belgen: "Een uitmuntende Stuyven"

  Michel Wuyts: "Naast Sagan hebben we ook een schitterende Van Avermaet gezien.

  José De Cauwer: "Greg komt bij Sagan in de buurt als er gesprint wordt op een lastige aankomst. Van Avermaet kan wél rekenen op een goede ploeg: ik heb een sterke Oss gezien en de 2 goede jongeren Küng en Dillier."

  Michel Wuyts: "Maar er is meer dan Van Avermaet en Vanmarcke alleen. De Belgen hebben getoond dat ze een goede jeugdige lichting hebben in de breedte: Naesen, Benoot en een uitmuntende Stuyven. En dan laat ik er nog een paar liggen."

  Over Boonen: "Het lag niet aan hem"

  José De Cauwer: "Jammer dat we Boonen niet echt aan het werk heb kunnen zien. Maar het lag niet aan Boonen dat hij dit weekend niet kon meespelen voor de knikkers."

  Michel Wuyts: "Na pech in de Omloop en ziekte voor Kuurne-Brussel-Kuurne kun je Boonen onmogelijk beoordelen."

  "Het valt wel op dat Quick-Step zonder Boonen goed is in de breedte. Met een Trentin, Stybar en Lampaert. Bij Gilbert heb ik wel een dubbel gevoel: in de Omloop deed hij imponerende dingen, in Kuurne was hij afwezig in de zone van de waarheid."

  Over Trek: "Beetje verlost van Cancellara"

  Michel Wuyts: "Ik ben ook onder de indruk geraakt van de sterkte van Trek, de ploeg van Stuyven. Met onder meer Felline in de Omloop."

  José De Cauwer: "Ik weet niet of ik het zo mag zeggen, maar de Trek-renners zijn eindelijk verlost van Cancellara. Stuyven zei in een interview dat Cancellara wat moeilijk benaderbaar was. En met Cancellara in de ploeg zal de teamleiding destijds gezegd hebben: “Laten we die jongeren nog wat in de wachtkamer zitten.”"

  "Bij Trek hebben ze Stuyven, Theuns, Felline en straks komt Degenkolb daar nog bij. Die ploeg zal zeker schitteren in de grote klassiekers."

  Over het openingsweekend: "De koers is de grote winnaar"

  Michel Wuyts: "We hebben zowel in de Omloop als in Kuurne prachtige wedstrijden gezien. Ik denk dat de koers de grote winnaar is. En dat de kijkers en volgers genoten hebben van het spektakel."

  "Zijn er ook negatieve punten? Het is nog altijd hectisch en chaotisch op de Vlaamse wegen. Kunnen we daar iets aan doen? Nog strenger ingrijpen bij afwijkend gedrag op trottoirs. Maar ik denk dat het steeds meer bij de Vlaamse koers hoort en dat we er moeten leren mee leven. Jammer genoeg, maar het is niet anders."