• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Croenen: "Vroeger was finale zwemmen op een WK goed, nu ligt de lat hoger"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Louis Croenen heeft zijn ticket voor het WK in Boedapest al te pakken. Een opsteker na een mentaal moeilijk 2016. "In de toekomst zal ik egoïstischer zijn", blikt hij nog eens terug op de ruzie in de estafetteploeg voor de Olympische Spelen.

  "In de buurt van WK-medaille"

  Op de Vlaamse kampioenschappen was het voor Louis Croenen meteen raak in de reeksen van de 200m vlinderslag. "Ik voelde me goed dus ik wou meteen voor de WK-limiet gaan. Het is dan ook gelukt."

  "Het was wel de bedoeling om afgelopen weekend al het WK-minimum te zwemmen, maar dat het zo vlot zou gaan, had ik niet verwacht. Ik kan mij nu iets rustiger voorbereiden op dat WK. "

  "Daar ga ik opnieuw voor een finaleplaats. Vroeger was dat het hoofddoel. Als ik de finale zwom, was mijn toernooi geslaagd. Ik zal niet zeggen dat ik nu voor een medaille ga, maar ik wil er toch dichtbij zijn. In zo'n finale is alles mogelijk."

  "Ik wil in de buurt van de 1'54" zwemmen en dus mijn Belgisch record aanvallen. Dan is mijn 2017 sportief geslaagd." Op het WK van 2015 zette Croenen het Belgisch record op 1'55"39.

  "Op de Spelen in Tokio zal ik egoïstischer zijn"

  Mentaal heeft Louis Croenen een moeilijk jaar achter de rug en dat had alles te maken met de 4x200m-ploeg. "Mijn programma kwam niet goed uit op de Spelen en de pers is daar dan op gesprongen."

  "Dat was allemaal niet optimaal, zeker niet voor mijn individuele finale. Ik heb wel twee olympische finales bereikt, maar door de reeksen te zwemmen met de estafetteploeg heb ik mijn individuele finale gehypothekeerd."

  "Ik zeg niet dat ik een medaille gehaald zou hebben, maar misschien wel top zes. Ik heb daar nog steeds moeite mee, ook binnen vier jaar zal dat nog moeilijk zijn. Maar ik wil nu naar de toekomst kijken. Ik heb er wel uit geleerd. Dit zal niet meer gebeuren. Op de Spelen in Tokio in 2020 zal ik wel mijn eigen keuzes maken. Ik word egoïstischer."