• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ook zonder Kevin of Jonathan ambiëren we het EK-podium"

  Jacques Borlée zal kiezen tussen Kevin en Jonathan Borlée.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Jacques Borlée zal kiezen tussen Kevin en Jonathan Borlée.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Komend week vindt in Belgrado het EK indooratletiek plaats. De Belgische 4x400-ploeg verdedigt er zijn Europese titel, in principe met slechts twee van de drie broers Borlée.

  Twee jaar geleden snelde Julien Watrin samen met Dylan, Jonathan en Kevin Borlée naar de gouden medaille in Praag. Van de tweeling zal er eind volgende week in principe maar één aantreden.

  In vergelijking met 2015 komt Robin Vanderbemden in het team. Hij zal als startloper fungeren. Ook Julien Watrin, die zich individueel voortaan zal concentreren op de 400 meter horden, en Dylan Borlée zullen in de Servische hoofdstad in actie komen.

  Het kwartet wordt volgemaakt door Kevin of Jonathan Borlée. Vader Borlée wilde de vorige week 29 jaar geworden tweeling sparen, maar omdat er geen alternatief is, zal één van beide toch deelnemen aan het EK indoor.

  "Ik had gehoopt dat jongeren hun plaats zouden innemen, maar niemand heeft in de 47 seconden gelopen", zegt Jacques Borlée.

  Kevin en Jonathan vertoeven momenteel nog op stage in Australië en keren pas morgen terug naar huis. "Ik zal bekijken hoe ze recupereren en de jetlag verteren", zegt Jacques. "In overleg zullen we de knoop doorhakken. Ik wil weten wie het meeste zin heeft."

  Ook zonder Kevin of Jonathan mikken de Belgian Tornados op eremetaal in Belgrado. "We moeten ambitieus zijn en de lat altijd hoog liggen. We gaan voor een podiumplaats."

  "We blijven ongelofelijk ambitieus"

  Dé afspraak dit jaar is het WK in augustus in Londen. Daar willen de Tornados de ontgoocheling van de gemiste olympische medaille in Rio doorspoelen. "Onze vierde plaats in Rio was heel hard, maar we blijven ongelofelijk ambitieus", zegt Jacques.

  Dylan Borlée: "Wordt speciaal zonder Kevin of Jo"

  Twee jaar geleden beleefde Dylan Borlée zijn internationale doorbraak tijdens het EK indoor in Praag. Hij pakte er goud met de Belgian Tornados en zilver op de individuele 400 meter.

  "Ik houd er mooie herinneringen aan over. Dat toernooi was een beetje mijn springplank naar de Europese scène. Ik kijk er erg naar uit om in Belgrado de 4x400 te lopen", zegt de jongere broer van Kevin en Jonathan.

  Voor de individuele 400 meter past Dylan Borlée volgende week in Belgrado. "Ik loop geen individuele competitie, omdat ik mij dit jaar vooral wil focussen op de outdoorwedstrijden."

  "Het wordt speciaal om te lopen zonder Kevin of Jo. Zij zijn de motoren van de ploeg. Zij hebben op de 400 meter het pad geëffend en de grote resultaten neergezet. We zullen het zonder een van hen moeten doen, maar we hebben zelfs dan nog altijd een hele goeie ploeg."

  "Elke atleet is in vorm en klaar om het maximum voor de ploeg te geven. Ik maak me geen zorgen. Een mooi resultaat is zeker mogelijk. We gaan knokken om op het podium te geraken. Er zijn enkele heel sterke tegenstanders zoals Polen en Frankrijk, maar alles is mogelijk."

  "Ik zal 100% klaar zijn"

  De juiste vorm is er alvast, benadrukt Dylan Borlée. "Ik heb een goede stage in Australië kunnen afwerken. Het weer was uitstekend en de infrastructuur top. Ik zal er 100 procent klaar voor zijn op het EK."