• home
 • video
 • pas verschenen

  Pacquiao en Khan sluiten overeenkomst over bokskraker

  Pacquiao veroverde in november de wereldtitel.

  WBO-kampioen bij de weltergewichten Manny Pacquiao neemt het 23 april op tegen Brit Amir Khan. Dat melden beide boksers op Twitter. Waar het duel uitgevochten zal worden, is nog niet bekend.

  "Mijn entourage heeft een akkoord gevonden met de mensen van Khan. Op 23 april zullen we in de ring stappen", postte Pacquiao op Twitter.

  Op 11 februari had de 38-jarige Filipijn al een ballonnetje opgelaten op Twitter. Pacquiao meldde toen dat hij in de Verenigde Arabische Emiraten vertoefde om te onderhandelen over zijn volgende kamp.

  Over zijn tegenstander repte hij toen met geen woord en daar had de Filipijn een goede reden voor. Pacquiao gooide wat later immers een lijstje online met mogelijke tegenstanders en zijn fans konden dan hun favoriete opponent kiezen. Khan kreeg de meeste stemmen en nu heeft Pacquiao dus ook goed nieuws voor zijn aanhang.

  Tweets:

  Nog geen revanche

  Op 5 november, zeven maanden na zijn pensioen, maakte Pacquiao zijn terugkeer in de boksring. Hij veroverde toen meteen de WBO-titel bij de weltergewichten tegen de Mexicaan Jesse Vargas, maar zijn revanche tegen Floyd Mayweather kreeg hij nog niet.