• home
 • video
 • pas verschenen

  "Coach van Mo Farah heeft bijna zeker dopingregels geschonden"

  Salazar komt zwaar onder vuur.

  Valt er weer een dopinbom op de atletiekwereld? De Amerikaanse dopingwaakhond USADA schreef een rapport waarin Alberto Salazar in opspraak komt. De Amerikaan heeft onder meer viervoudig olympisch kampioen Mo Farah onder zijn hoede.

  Atletiekcoach Alberto Salazar diende zijn atleten een niet-verboden aminozuur toe (L-carnitine). Maar het is wel verboden, als er meer dan 50 milliliter binnen 6 uur wordt toegediend met een infuus. En volgens Usada is het "heel waarschijnlijk" dat Salazar dat gedaan heeft.

  Het is de Britse krant The Times die het nieuws onthulde. Het zag een rapport in van USADA, het Amerikaanse dopingagentschap, dat in maart vorig jaar geschreven was. "Salazar heeft bijna zeker de dopingregels overtreden", luidt de conclusie van USADA. "Maar totdat het niet effectief bewezen is, zijn de coaches en atleten onschuldig."

  Coach van Farah en Sifan Hassan

  De Amerikaan Alberto Salazar (58) is een grote naam binnen de atletiekwereld. Hij coacht niet alleen de talentvolle Nederlandse Sifan Hassan, maar ook Mo Farah (de Britse superster uit de atletiek).