• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan is helemaal zichzelf: "Het is toch normaal dat mensen naar het toilet gaan?"

  Peter Sagan dolt met Renaat Schotte.

  0 / 0

  Peter Sagan dolt met Renaat Schotte.

  Wereldkampioen Peter Sagan interviewen is niet altijd even makkelijk. Vraag dat maar aan Sporza-journalist Renaat Schotte. Hij kreeg de nummer twee na de finish voor zijn microfoon en dat leverde een hilarisch eerlijk interview op. Ook in de studio bij Karl Vannieuwkerke gaf Sagan het beste van zichzelf.

  VIDEO: Het bizarre interview van Sagan:

  "Een gezondheidsprobleem? Neen, ik denk het niet."

  Sagan was vandaag de sterkste man in koers, maar strandde toch op de tweede plaats. Heeft hij de koers verloren in de laatste bocht? "Neen", reageert hij laconiek. "Ik kan niet elke dag winnen. Ik had niet de benen om Van Avermaet te koppen."

  Sukkelde Sagan dan met een gezondheidsprobleem? "Een probleem? Neen, dat denk ik niet. Waarom?"

  "Dat hebben zij mij net verteld", probeert Schotte nog. "Het is toch normaal dat mensen soms naar het toilet moeten, of niet? Er is niks aan de hand."

  Is Sagan dan blij na zijn koers? "Ik heb een maand niet gekoerst, dus ik ben tevreden over deze wedstrijd. Het was een kopie van die van vorig jaar."

  VIDEO: Ook in de studio hangt Sagan de clown uit

  "Het was een goeie training"

  Peter Sagan bracht ook een bezoekje aan de studio, waar hij een prikje uitdeelde aan Sep Vanmarcke. "Waarom viel je niet aan? Jij moest toch aanvallen."

  "We gingen wachten op de sprint", antwoordde de Belg. "Ah", was de commentaar van de wereldkampioen.

  Maakte hij een fout in de sprint? "Neen, de beste heeft gewonnen. Ik had krampen in de laatste 20 kilometer. Maar het was een goeie training. Ik train thuis niet dus moet ik maar wedstrijden rijden."