• home
 • video
 • pas verschenen

  Roelandts: "Wou meerijden, maar het vat was leeg op het einde"

  Roelandts: "Ik wou meerijden, maar kon niet meer overnemen."

  0 / 0

  Roelandts: "Ik wou meerijden, maar kon niet meer overnemen."

  Lotto-Soudal zat in de Omloop Het Nieuwsblad in het kamp van de geslagenen. "Vijf van de 8 renners lagen erbij in die valpartij", vertelt ploegleider Marc Sergeant. Jürgen Roelandts ontsnapte aan die val, maar kwam er ook nooit aan te pas.

  Jürgen Roelandts was met zijn 15e plaats de beste renner van Lotto-Soudal in de uitslag. Bij Sporza deed hij het verhaal van zijn wedstrijd. "Het was heel chaotisch. Ik reed lek en kwam weer vooraan postvatten op de Donderij. Toen zag ik die grote valpartij met Tiesj (Benoot) en Jens (Debusschere)."

  "Dan verzeilde ik bij Stybar en Jasper De Buyst. We zijn blijven rijden om terug te komen. We reden goed door en kwamen tot op 25 seconden, maar toen bleven we hangen en dan liepen ze weer uit."

  "Bij mij was het vat leeg op het einde. Ik was met een klein hartje begonnen, want ik had eergisteren iets verkeerds gegeten, al wil ik geen excuses zoeken."

  "Ik had er veel voor gedaan en dan is het balen dat dat gebeurt. Ik wou meerijden, maar kon niet meer overnemen."

  Sergeant: "Je kunt niet tevreden zijn over vandaag"

  Ook bij ploegleider Marc Sergeant overheerste de teleurstelling. "Onze renners reden nochtans heel goed, zoals we gevraagd hadden. Op de Donderij is het cruciaal om vooraan te zitten en ze zaten blijkbaar ook goed gegroepeerd. 5 van de 8 renners lagen erbij."

  "Roelandts en De Buyst zijn aan een lange inhaalrace begonnen. Dat is relatief goed gelukt, maar toen zag je ook bij Jürgen dat het beste eraf was. De Buyst heeft zich bewusteloos gereden, meer zat er niet in."

  "Morgen? Je kunt over vandaag niet tevreden zijn, want ze hebben niet kunnen koersen. Dat geeft een wrange nasmaak en dan ben je belust op revanche."

  "Jammer genoeg zullen we Jens Debusschere moeten missen, want die klaagde over hoofdpijn. Hij heeft in samenspraak met de dokter beslist om niet te rijden morgen. Het is belangrijk voor zijn gezondheid dat hij rust neemt. Tiesj zal morgen dus weer aan de bak moeten."