• home
 • video
 • pas verschenen

  Wint Boonen in laatste jaar zijn eerste Omloop? "Dat zou heel mooi zijn"

  0 / 0
  Tom Boonen begint morgen aan zijn laatste klassieke voorjaar. "We komen nu op ons terrein en ik heb een goed gevoel", zegt de renner van Quick-Step.

  "Omloop winnen zou heel mooi zijn"

  De Omloop prijkt nog niet op het fraaie palmares van Tom Boonen. "Ik heb hier al wel verschillende keren meegestreden, maar winnen lukte nog niet. In de jaren dat ik echt goed was, was er altijd wel iets", vertelt hij aan Sporza.

  "Ik steek niet onder stoelen of banken dat het heel mooi zou zijn als ik hier morgen kan winnen. Ik ben enorm gemotiveerd om het beste van mezelf te geven. We hebben verschillende renners in de ploeg die kunnen winnen. De omstandigheden in de koers zullen beslissen wie een beschermde status krijgt."

  "Besef goed dat het allemaal voor het laatst is"

  De Omloop is voor Tom Boonen het startschot van zijn allerlaatste klassieke voorjaar. "Daar ben ik me heel goed van bewust. De voorbije weken heb ik bewuster genoten van alles: de stages, de wedstrijden. Ik heb het allemaal beleefd met mijn volle verstand en het besef dat er niks meer bijkomt", zegt hij.

  "Het is wel leuk op deze manier. Ik denk dat ik een van de weinigen ben die durft te stoppen op een moment waarop je nog een koers kunt winnen. Ik ben nog capabel om 1,5 jaar door te gaan. Misschien niet op dit niveau, maar dat weet je nooit. Ik probeer te stoppen op een hoogtepunt en ik ga proberen Parijs-Roubaix te winnen."

  "Komen nu op ons terrein"

  "Ik ben met een goed gevoel teruggekomen uit Argentinië en Oman", vertelt Tom Boonen. "Het grootste deel van het werk is gedaan. Het is nu vooral herstellen tussen de wedstrijden door. De echte trainingen zijn vanaf nu op één hand te tellen."

  "Ik zag al enkele sterke blokken in de koers, maar nu komen wij op ons terrein en begint het weer opnieuw. De eerste testjes zijn geweest, nu volgen de grote testen. Alle wedstrijden zijn leuk en belangrijk en ik kan overal een mooi resultaat rijden. Ik ga proberen zoveel mogelijk te genieten."

  "Schijfremmen is veiliger. Punt"

  De renners kunnen er tegenwoordig niet aan ontsnappen: wat met de schijfremmen? "Voor sommigen is het alsof met dat type remmen "satan himself" in het peloton is neergedaald. Maar op mijn nieuwe fiets zijn er schijfremmen geïnstalleerd", zegt Boonen.

  "Ik vind dat de remafstand tot drie keer beter is dan bij gewone remmen. Daarom vind ik het beter om ermee te rijden, anders zou ik dat nooit doen. Ik snap soms het debat niet dat sommigen willen aangaan. Het is nu eenmaal veiliger. Punt."