• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Zal dit weekend nog niet in topvorm zijn"

  Sep Vanmarcke (l) leert zijn team kasseien kennen.

  0 / 0

  Sep Vanmarcke (l) leert zijn team kasseien kennen.

  Sep Vanmarcke komt zaterdag aan de start van de Omloop, maar een hoofddoel is dat niet voor de Cannondale-renner. "Ik wil pieken in de Ronde en Roubaix", zegt hij.

  Sep Vanmarcke maakte deze winter de overstap naar Cannondale. "De sfeer in de ploeg zit heel goed. Iedereen is gefocust op zijn ding. Er zijn ervaren en nieuwe jongens en die brengen heel veel motivatie", vertelt Vanmarcke aan Sporza.

  Hoe leeft Vanmarcke toe naar de Omloop? "Ik heb geen stress. Ik kijk er wel naar uit om er weer bij te zijn. Het is de eerste Vlaamse klassieker en er wordt gekoerst op Vlaamse wegen."

  "Woensdag heb ik nog pittig getraind, waardoor ik gisteren wat vermoeid was. Ik had dus niet het beste gevoel, maar het belangrijkste is dat ik zaterdag in orde ben. Ik ben zo klaar als ik wou zijn en ik denk dat ik goed genoeg ben om de finale mee te kleuren. Of dat volstaat om te winnen, zullen we moeten zien."

  "Mijn voorbereiding is hetzelfde als vorig jaar. Normaal gezien zal ik dit weekend nog niet in topvorm zijn. Het is de bedoeling om te pieken in de Ronde en Roubaix. Dat is nog enkele weken. Tegen dan zal ik wel in orde zijn."

  "Ik zag al een heel sterke Stuyven"

  Welke renners hebben tot nog toe het meeste indruk gemaakt op Sep Vanmarcke. "Jasper Stuyven was heel sterk, Arnaud Démare en Tiesj Benoot ook. De andere renners waartegen ik nog niet gekoerst heb, daar heb ik geen zicht op", klinkt het.

  "Zelf vind ik mijn gevoel zaterdag het belangrijkste. Als mijn uitslag slecht is, maar ik toch sterk was, dan kan dat ook voldoende zijn om tevreden te zijn. Ik denk dat er wel een aantal renners al in betere vorm zullen zijn. Eén naam? Stuyven."

  🎬 2012: Sep Vanmarcke blijft Boonen voor in Omloop