• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar: "In Roubaix gaan we voor het record van Boonen"

  Zdenek Stybar gaat vol vertrouwen het voorjaar tegemoet.

  Quick-Step grossiert in kopmannen voor het voorjaar. Zdenek Stybar wil zijn kans gaan in de Strade Bianche. In Parijs-Roubaix weet de Tsjech wat hem te doen staat: Tom Boonen aan die vijfde kassei helpen.

  "Laat de Omloop maar komen"

  De voorbije weken heeft Zdenek Stybar zich opgewarmd met rittenkoersen in Spanje en Portugal. Dit weekend snijdt hij in ons land het wielerseizoen aan. Zaterdag staat hij aan de start in de Omloop, zondag in Kuurne.

  "De eerste Belgische koers blijft wel speciaal", vindt de Tsjech van Quick-Step. "De Omloop gaat meestal gepaard met slecht weer. Dat zal dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn. Ik kijk er echt naar uit. Laat maar komen."

  Met welke rol staat Stybar aan de start? "We hebben verschillende opties. Tom heeft in Argentinië zijn sprintvermogen nog eens laten zien. Samen met Phil en Niki kunnen we agressief koersen. We zijn er klaar voor."

  "Zal mijn kansen grijpen"

  Met zijn 31 lentes is het volgens onze commentatoren tijd om te oogsten. Wordt 2017 het jaar van Zdenek Stybar? "Hopelijk wel", antwoordt hij.

  "Ik ben ontspannen. Ik heb er erg hard voor gewerkt, maar dat had ik vorig jaar ook gedaan. Toen is het niks geworden. In wielrennen kan het alle kanten uitgaan. Ik ben alleszins erg gemotiveerd."

  "Als ik een klassieker win, is mijn voorjaar geslaagd. Dat zeg ik elk jaar. Als ik een kans krijg zal ik die grijpen."

  "Gaan voor record in Roubaix"

  Tom Boonen neemt over enkele weken afscheid. Zal Zdenek Stybar vaak in dienst moeten rijden? "Dat kan ik nu moeilijk voorspellen. We hebben dit jaar echt veel mogelijkheden met onze ploeg. Het scenario zal afhangen van het koersverloop", legt Stybar uit aan Sporza.

  "Tom zal me tijdens de koers wel vertellen hoe hij zich voelt. Als hij denkt dat hij de sprint gaat winnen, trekken we zijn kaart."

  In april wil Tom Boonen afscheid nemen met een vijfde kassei. "In Roubaix staat het vast dat we voor Tom zullen rijden. We gaan voor dat record", belooft Stybar.

  "Strade Bianche is de mooiste"

  Zelf gaat Zdenek Stybar zijn kans in de Strade Bianche. "Een van de mooiste koersen van het jaar, misschien zelfs de mooiste", vindt de Quick-Step-renner, die de wedstrijd twee jaar geleden won.

  "Je hebt de Toscaanse landschappen, de witte wegen en natuurlijk ook de aankomst in Siena. Dat heeft iets", straalt Stybar.

  "De concurrentie is bekend. Ik zal vooral naar Greg Van Avermaet, Peter Sagan en Alejandro Valverde moeten kijken. En ik verwacht ook veel van Tiesj Benoot en Tim Wellens in de Strade Bianche."

  Julien Vermote: "Extraatje geven voor Tom"

  Julien Vermote moet zich dit weekend uit de naad werken voor Zdenek Stybar en co. "Het kriebelt. Voor zulke wedstrijd ben ik beginnen te koersen", vertelt Vermote aan Sporza.

  Tom Boonen rijdt de komende weken zijn laatste klassiekers. "Hij heeft er zin in", weet Vermote. "Tom is extra gefocust om het mooi af te ronden. Iedereen wil dat extraatje geven om er een mooie afscheidstournee van te maken."