• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven: "De openingsklassiekers zijn geen doel op zich"

  Stuyven: "Kijk uit naar het openingsweekend"

  Jasper Stuyven verschijnt dit weekend aan de start van de Omloop en is titelverdediger in Kuurne-Brussel-Kuurne. "Ik wil opnieuw vooraan meespelen, maar ik piek naar een latere periode", zegt de renner van Trek-Segafredo.

  Jasper Stuyven won vorig jaar Kuurne-Brussel-Kuurne, maar wil dit seizoen graag een stap vooruit zetten. "Ik wil opnieuw vooraan meespelen komend weekend, maar deze openingsklassiekers zijn geen doel op zich", vertelt hij. "Ik piek naar een iets latere periode."

  "Vorig jaar was het openingsweekend echt een doel en wilde ik er winnen, maar nu droom ik van een volgende stap in mijn carrière. Al neemt dat niet weg dat ik ook ambitieus ben voor de komende twee wedstrijden en de kans niet zal laten liggen om te winnen."

  Als voorbereiding reed de 24-jarige Stuyven enkel de Ronde van de Algarve. "Ik heb een goede winter achter de rug en heb niet veel competitiekilometers nodig om die topconditie te pakken te krijgen. Tijdens een training bepaal je zelf je tempo. Als het wat minder gaat, kan je gas terugnemen, in een koers moet je wel volgen."

  "Ik heb vertrouwen opgedaan in de Algarve, ik voel me sterker dan vorig jaar en ben tevreden over mijn voorbereiding. Nu kijk ik uit naar de start van het openingsweekend, weer koersen op Vlaamse wegen."

  Stuyven verkende woensdag de Vlaamse hellingen. "Het lag er vettig bij, maar goed, dat weet je ook bij zo'n weer. Ik vond dat het al bij al nog wel meeviel. Het weer? Ik zorg dat ik erop voorbereid ben, maar laat het me niet raken. Het weer is wat het is."

  "Theuns heeft echt gepiekt naar dit weekend"

  Geen John Degenkolb op de Vlaamse wegen dit weekend en dus zijn bij Trek-Segafredo alle ogen gericht op Jasper Stuyven. "Maar ook Edward Theuns is kopman", benadrukt Stuyven.

  "Hij heeft echt gepiekt naar dit weekend. De Omloop is voor hem een belangrijke koers. Dan hebben we ook nog Fabio Felline, die in goede doen is. We hebben een heel sterke ploeg."