• home
 • video
 • pas verschenen

  Meylemans opent WK skeleton uitstekend met vijfde plek

  Kim Meylemans opende het WK met een knappe tijd.

  Kim Meylemans heeft met de vijfde plaats een uitstekende zaak gedaan in de eerste run van het WK skeleton in Königssee. Omdat de tweede run werd geannuleerd door hevige sneeuwval is dat ook haar rangschikking bij aanvang van de slotdag.

  Meylemans mocht meteen de spits afbijten in Königssee, maar van stress had ze geen last. Met 52"35 zette ze een knappe richttijd neer. Uiteindelijk gingen er maar vier over de tijd van Meylemans.

  In de tweede run moest Meylemans haar plek in de top tien verdedigen, maar hevige sneeuwval gooide halverwege roet in het eten. Toen de organisatoren zagen dat de toppers plots veel slechtere tijden afklokten, werd de tweede run geannuleerd.

  Kim Meylemans begint zo als vijfde aan de slotdag van het WK, waar nog twee runs op het programma staan. De rodelbaan in Königssee ligt Meylemans wel, want in de Wereldbekermanche pakte ze er verrassend de zesde plaats.

  Klassement WK skeleton na dag 1:
  1. Jacqueline Loelling (Dui) 52"02 
  2. Tina Hermann (Dui) op 0"06 
  3. Elisabeth Vathje (Can) 0"25 
  4. Lizzy Yarnold (GBr) 0"27 
  5. Kim Meylemans 0"33 

  Bekijk hier de volledige uitslag van de eerste run: