• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen bindt Coosemans aan zich tot 2020

  Coosemans zette zijn handtekening onder een contract tot 2020.

  Colin Coosemans blijft tot 2020 het sluitstuk bij KV Mechelen. De doelman had nog een contract tot juni 2018, maar heeft nu voor twee jaar bijgetekend. "Ik kan hier nog veel leren", zegt Coosemans, die na een moeilijke periode een vaste waarde is tussen de palen bij KV Mechelen.

  In juli 2015 verruilde Colin Coosemans Waasland-Beveren voor KV Mechelen, maar daar belandde hij al snel op een zijspoor. In plaats van eerste doelman te worden, moest hij Jean-François Gillet en Anthony Moris voor zich dulden in de pikorde. Maar eind oktober vorig jaar viel Moris uit met een zware blessure. Zo kreeg Coosemans de kans om zich te tonen.

  Zijn prestaties worden nu beloond met een verlengd contract. De 24-jarige Coosemans had nog een contract tot juni volgend jaar, maar heeft vandaag voor twee seizoenen bijgetekend.

  "De ploeg draait vlotjes bovenin en ik ben dan ook blij dat ik er deel van kan uitmaken", reageert Coosemans op de website van KV Mechelen. "Ik zou zeker eens Play-off 1 willen spelen. We zijn nu al dichtbij dat doel, ook al was dat dit seizoen nog niet gepland."

  "Het is moeilijk geweest, al heb ik altijd veel steun gekregen en ben ik hard blijven werken. Uiteindelijk heb ik hier een kans gekregen van de club en heb ik die kans kunnen grijpen. Dat is mooi."

  Coosemans meldt het nieuws op Twitter: