• home
 • video
 • pas verschenen

  Kristinsson blijft twee jaar langer aan het roer bij Lokeren

  Kristinsson maakte ook als speler het mooie weer bij Lokeren.

  Lokeren heeft het contract van Runar Kristinsson verlengd. De IJslandse trainer, die in oktober Georges Leekens verving, heeft bijgetekend tot 2019. "Het is de bedoeling om volgend jaar, indien mogelijk, bij de eerste zes te komen", zegt Kristinsson.

  Runar Kristinsson keerde in oktober terug naar Lokeren, waar hij als speler 7 seizoen het mooie weer maakte. Hij volgde er Georges Leekens op als trainer en met de IJslander aan het roer klom de club weg uit de degradatiezone. Op dit moment staat Lokeren 11e, met 29 punten uit 27 wedstrijden.

  "De club is tevreden over het geleverde werk en gelooft dat hij de mogelijkheden heeft om in de nabije toekomst de club weer betere perspectieven te bieden", meldt Lokeren op zijn website.

  Het contract van de 47-jarige Kristinsson wordt daarom met twee jaar verlengd, tot juni 2019.

  "Het was van bij mijn aanstelling al duidelijk dat het niet de bedoeling was om hier een passant te zijn en om hier maar voor een half jaar aan de slag te gaan", reageert Kristinsson zelf.

  "Ik krijg nu het perspectief om op langere termijn iets uit te bouwen. De bedoeling is om volgend jaar minstens de linkerkolom te halen en, indien mogelijk, bij de eerste zes te komen. Ik ben blij met deze kans en zal tot het uiterste gaan om die te benutten.”