• home
 • video
 • pas verschenen

  Klopp: "Ontslag Ranieri? Even vreemde keuze als Trump en Brexit"

  Jürgen Klopp heeft geen verklaring voor het ontslag van Ranieri.

  Het ontslag van Claudio Ranieri zindert nog na in de Engelse voetbalwereld. Zijn collega-coaches namen het op hun persconferenties alvast op voor de Italiaan. José Mourinho droeg zelfs de initialen van Ranieri op zijn shirt.

  Amper 298 dagen na het veroveren van de landstitel kreeg Claudio Ranieri verrassend de bons bij Leicester City. De Engelse kampioen staat amper één punt boven de gevarenzone en werd door Millwall uit de FA Cup gekegeld.

  Op Instagram stak Manchester United-coach José Mourinho Ranieri al een hart onder de riem. "Kampioen van Engeland en trainer van het jaar ontslagen. Blijven glimlachen vriend. Niemand kan de geschiedenis uitwissen die je hebt geschreven", postte hij. Ook op zijn persconferentie betuigde hij zijn steun met de initialen "CR" op zijn shirt.

  Ook Jürgen Klopp, die het maandag met Liverpool opneemt tegen Leicester, gaf zijn visie op het ontslag. "Wat kan ik zeggen? Er zijn al hele vreemde keuzes gemaakt dit jaar en niet alleen in het voetbal: Trump, de Brexit, Ranieri. Ik heb geen idee waarom Leicester dit heeft gedaan."

  "Ik ben ontgoocheld en verdrietig over het ontslag van Ranieri", zei zijn landgenoot en collega Antonio Conte dan weer. "Ranieri is een hele goede vriend. Dit is een gebrek aan respect."

  Mourinho steunde Ranieri op Instagram: