• home
 • video
 • pas verschenen

  Deinze tuimelt van derde naar laatste stek in eerste amateur

  Deinze was de nummer 3 in eerste amateur.

  In eerste klasse amateur moet Deinze 34 punten inleveren omdat het een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. De club wordt zo plots laatste in de reeks.

  Deinze stelde tot nog toe 16 keer Jarric Buysse op, maar de linksachter bleek niet speelgerechtigd. Seraing ontdekte dat Buysse pas op 2 september, twee dagen na de transferdeadline, was aangesloten en diende met de steun van Sprimont een klacht in.

  De Waalse amateurclubs haalden vrijdag hun gram. Het Beroepscomité van de voetbalbond oordeelde dat Buysse niet gekwalificeerd was om deel te nemen aan officiële wedstrijden van de eerste ploeg.

  Deinze verliest alle competitiematchen waarvoor Buysse ingeschreven werd op het wedstrijdblad vanaf de aanvang van het lopende seizoen tot 20 januari met een score van 5-0 of 0-5. Daardoor moet de club liefst 34 punten inleveren, waardoor ze van de derde naar de laatste stek tuimelt.

  De club van coach Regi Van Acker (foto) tekent wel evocatieberoep aan. "Wij hebben de beslissing van het Beroepscomité geëvalueerd en denken dat dat ernstige slaagkansen heeft. We gaan met volle vertrouwen in evocatie. De club doet alles wat mogelijk is om deze onjuiste beslissing ongedaan te maken", laat Deinze op zijn website weten.