Ga naar de inhoud

De Formule 1-auto van Stoffel Vandoorne kleurt oranje

 vr 24 februari 2017 12:43
McLaren heeft zijn bolide voor het nieuwe Formule 1-seizoen voorgesteld. Opmerkelijk: de MCL32 heeft een oranje kleur gekregen. "Zeer geslaagd", vindt Stoffel Vandoorne, die voor zijn eerste volledig seizoen in de Formule 1 staat.

Vandoorne: "Heel leuk"

Stoffel Vandoorne toonde zich meteen tevreden over zijn nieuwe bolide. "Het is heel leuk om de nieuwe wagen te zien", reageert onze landgenoot op de website van McLaren.

"Het ontwerp is een mix van verleden en heden. Zelf vind ik het zeer geslaagd. Het is allemaal goed doordacht en ziet er erg goed afgewerkt uit."

Voor Vandoorne kan het niet snel genoeg 26 maart zijn. Dan rijdt hij in Australië de eerste wedstrijd van het jaar. "Dat is het moment waar ik al heel mijn leven op wacht. De voorbereiding was lang en intens. Ik heb deze winter harder dan ooit gewerkt en ik ben fitter dan ooit tevoren. Ik ben klaar voor de eerste Grand Prix."

Alonso: "Sexy"

Met de oranje kleur grijpt McLaren terug naar het glorieuze verleden van de renstal, toen wereldtitels nog heel gewoon waren. Successen zijn de afgelopen jaren uitgebleven, omdat de nieuwe motorleverancier Honda nog geen betrouwbare en snelle krachtbron aanleverde.

Ook Vandoornes ploegmakker Fernando Alonso was behoorlijk opgewonden over de nieuwe bolide van McLaren. "Ik ben gecharmeerd door de oranje en zwarte kleuren. Deze auto ziet er sexy uit", lacht de tweevoudige wereldkampioen.

🎬 De nieuwe Formule 1-auto van McLaren

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.