• home
 • video
 • pas verschenen

  Astra-coach is boos: "Waarom fluit Nederlander in Genk?"

  Marius Sumudica vloog gisteren naar de tribunes.

  Is de coach van Astra Giurgiu een slechte verliezer? Na de nederlaag in Genk trok de Roemeen opnieuw van leer tegen de Nederlandse scheidsrechter.

  "Niet normaal"

  Astra Giurgiu-coach Marius Sumudica had woensdag al kritiek op de aanstelling van Serdar Gözübüyük. Na de wedstrijd van donderdag was de Nederlandse scheidsrechter opnieuw de gebeten hond. Zeker nadat hij de Roemeense coach in de slotfase nog naar de tribune had gestuurd.

   "Ik zeg het al twee dagen: ik vind het niet normaal dat de UEFA een Nederlandse scheidsrechter aangeduid heeft terwijl de coach van Genk ook Nederlander is", vatte de 45-jarige Roemeen nog eens kort zijn betoog samen.

  "Mijn spelers hadden schrik, want hij deelde snel gele kaarten uit. Ik zou graag nog eens Europees tegen Genk spelen, maar dan met een Moldavische scheidsrechter. Pas dan zullen ze beseffen wat ik bedoel."

  "Al wil ik dat niet als excuus aanhalen. We hebben het in de heenwedstrijd in Giurgiu laten liggen."

  1-0 verloren in Genk

  Racing Genk maakte gisteravond een einde aan het Europa League-avontuur van Astra Giurgiu. Na de 2-2 van vorige week in Roemenië werd het gisteravond 1-0 in Genk.