• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dubbel gevoel" bij Genk en Gent, Anderlecht schat kansen fiftyfifty

  Anderlecht mag zich opmaken voor een verplaatsing naar Cyprus.

  Gent, Genk en Anderlecht hadden gehoopt om een grote ploeg te loten voor de achtste finales van de Europa League, maar zien nu wel alle drie kansen om nog verder door te stoten. "Het voordeel van deze loting is dat er zeker één Belgische ploeg in de kwartfinales staat", zegt Stuivenberg.

  Gent-voorzitter Ivan De Witte was licht ontgoocheld na de loting. "Ik had liever een internationale ontmoeting gehad", zei hij. "Het is een beetje jammer, maar dat is eigenlijk onrecht aandoen aan Genk."

  "Genk is een hele mooie ploeg en een hele mooie club. Het wordt een bijzondere wedstrijd en moeilijk te voorspellen wie er als winnaar zal uitkomen. We kennen Genk heel goed en ik vind ze de laatste tijd kwalitatief heel sterk."

  "Uiteraard is het niet te vergelijken met de wedstrijd tegen Tottenham. We moeten die historische avond achter ons laten en focussen op de volgende wedstrijd. Het blijft absoluut de ambitie om de volgende ronde te halen."

  Ook Genk-coach Albert Stuivenberg bleef achter met "een dubbel gevoel" na de loting. "Het is jammer dat je in een Europees toernooi geen club treft uit een ander land. Maar we zaten ook niet te wachten op een heel verre verplaatsing in ons drukke speelschema. Het voordeel is dat er al zeker één Belgische club in de kwartfinales staat."

  Van Holsbeeck: "Geen topaffiche, maar uitzicht op kwartfinale"

  Ook Herman Van Holsbeeck had stiekem geduimd voor een Europese confrontatie met Manchester United. "Maar APOEL Nicosia is zeker geen slechte loting. Ik wou niet opnieuw naar Rusland vliegen."

  "Het is geen absolute topaffiche, maar met deze loting hebben we toch wel uitzicht op de kwartfinales. APOEL heeft Bilbao uitgeschakeld, dus dat wil wel iets zeggen. Maar ik schat dat de kansen fiftyfifty zijn om door te stoten en dat zou een fantastische prestatie zijn."

  "Maar de volgende ronde zou wel ongelegen komen tijdens de play-offs. Stel dat we Krasnodar loten en daar om 21 uur moeten spelen. Je hebt achteraf maar één dag recuperatie voor de volgende competitiewedstrijd. Ik vind dat dat niet kan. Ik hoop dat alle profclubs het voorstel steunen om op maandag te spelen."