• home
 • video
 • pas verschenen

  "Benoot is het grootste talent, Gaviria wint Milaan-Sanremo"

  0 / 0
  In het laatste deel van hun vooruitblik op het wielerseizoen staan de Sporza-commentatoren stil bij vijf potentiële kleppers. Wordt 2017 het seizoen van Oliver Naesen (AG2R, 26), Tiesj Benoot (Lotto-Soudal, 22), Jasper Stuyven (Trek, 24), Edward Theuns (Trek, 25) en Fernando Gaviria (Quick-Step Floors, 22)?

  Oliver Naesen: trainingsmakker en concurrent van Van Avermaet

  "Boonen zei: "Naesen is de sterkste coureur van het peloton""

  Frank Hoste: "Ik zie hem meedoen in enkele klassiekers. De Omloop, Dwars door Vlaanderen en de E3 Harelbeke: daar zie ik hem een rol spelen. Maar winnen, dat weet ik niet."

  Christophe Vandegoor: "Hij kent de keerzijde: hij is student geweest, heeft te veel van het leven genoten en weet nu hoe mooi dit leven is. Ik zie hem als een soort van joker, iets extra's om het geheel te kruiden."

  Michel Wuyts: "Ik herinner me nog levendig de woorden van Tom Boonen in het hotel in Doha na het WK. Hij klopte Naesen op de schouder en zei: "Dit is de sterkste coureur van het peloton.""

  "Geen ploegmaat van Van Avermaet is misschien beste zet in z'n carrière"

  Michel Wuyts: "Naesen is kopman bij AG2R en is dus geen ploegmaat van Van Avermaet bij BMC. Greg heeft daar spijt van. Maar Naesen zei: "Misschien is dit wel de beste zet in mijn carrière, want ik wil het voor mezelf proberen.""

  José De Cauwer: "Dat Jim Ochowicz (eigenaar BMC) een beetje zat te slapen toen Van Avermaet Naesen aanbood bij BMC, is voor Naesen misschien de zet van zijn leven geweest. Ik denk dat het dit jaar misschien hele grote concurrenten zullen worden."

  "Ik hoop dat de trainingen van de Parelvissers (het trainingsgroepje van Van Avermaet en Naesen) daar niet onder zullen lijden, want ze zouden elkaar diep in de finale wel eens kunnen tegenkomen."

  Michel Wuyts: "Naesen heeft het einde van zijn krachten nog niet verkend. Als hij zijn kopje gebruikt, dan kan hij de finale rijden in elke koers."

  VIDEO: onze analisten over het voorjaar van Oliver Naesen

  Tiesj Benoot: knaljaar 2015 proberen te bevestigen

  "Het grootste talent dat we hebben"

  Christophe Vandegoor: "Ik denk dat Tiesj het grootste talent is dat we hebben. Een goeie Benoot, die extrasportief niets aan de hand heeft, is een van de kandidaten. Ik vind hem een supertalent en een aangename kerel."

  Michel Wuyts: "Tiesj is nog altijd maar 22 en bij hem is het verwachtingspatroon heel groot. Als je in je eerste Ronde vijfde wordt, dan moet je een kanjer worden. Hij krijgt van mij nog wat respijt, maar hij mag nog dichter eindigen. Een podiumplaats, dat moet kunnen."

  "Tiesj hoeft in zijn ploeg naar niemand te kijken"

  Frank Hoste: "Hij heeft een moeilijk jaar gehad, want hij had er meer voor gedaan dan in zijn eerste seizoen. Ik vermoed dat hij top zal zijn in de Omloop, maar de Ronde is nog een maand later."

  José De Cauwer: "Tiesj heeft de drive om het te maken. Heeft hij een gebrek aan zelfvertrouwen? Helemaal niet. Heeft hij bewondering voor de grote renners? Ook niet. Hij gaat uit van zijn eigen sterkte en dat mag. Hij zit daarvoor in de juiste ploeg: hij hoeft naar niemand te kijken."

  Michel Wuyts: "Hij heeft respect, maar geen angst."

  José De Cauwer: "Alleen is en blijft bevestigen voor vele renners moeilijk."

  VIDEO: wordt dit het voorjaar van Tiesj Benoot?

  Jasper Stuyven: met Kuurne-Brussel-Kuurne in het achterhoofd

  "Hij is de coming man die klassiekers zal winnen"

  Michel Wuyts: "Die magistrale solo in Kuurne smaakte zo naar meer. Jasper is een man van momenten, maar hij heeft nu deels wat vrijheid. Cancellara is weg en ik hoop dat hij die vrijheid ten volle benut."

  Christophe Vandegoor: "Hij moet het bed delen met John Degenkolb, maar ik geloof in Stuyven."

  Frank Hoste: "Ik geloof ook 100 procent in Stuyven. Laat hem nog even rijpen en dan is hij de coming man die klassiekers zal winnen."

  "Nu moet hij zover mogelijk meegaan met Degenkolb in Milaan-Sanremo en de Ronde. Hij moet nog een beetje in dienst rijden en niet aan zichzelf denken. Kuurne, Dwars door Vlaanderen en de E3: die wedstrijden kan hij winnen."

  "Degenkolb zal Stuyven toch wel enkele kansen gunnen?"

  Michel Wuyts: "Ik heb bij Stuyven wel het gevoel dat de stap voorwaarts niet alleen mag, maar ook moet. Hij krijgt kansen naast Degenkolb en ik denk dat de Duitser hem die kansen ook wel zal gunnen, toch?"

  José De Cauwer: "Gunnen, dat weet ik niet. Na vorig seizoen denk ik dat Degenkolb nog nooit zo gretig geweest zal zijn als nu. Stuyven zal zijn kansen moeten grijpen."

  Michel Wuyts: "Bij Trek zal Stuyven profiteren van de aandacht voor Degenkolb. Het moet, Jasper."

  VIDEO: is aanwezigheid van Degenkolb een zegen voor Stuyven?

  Edward Theuns: de derde troefkaart van Trek

  "Wat Debusschere kan, moet Theuns ook kunnen"

  Frank Hoste: "Ik verwacht veel van Theuns. In de wedstrijden van de tweede rij doet hij mee voor de zege."

  Christophe Vandegoor: "Wat Jens Debusschere kan, moet Theuns zonder kwaaltjes ook kunnen: koersen zoals Dwars door Vlaanderen en Nokere Koerse winnen. Als dat al zou lukken, dan zou dat een enorme stap zijn."

  Michel Wuyts: "Ik heb het gevoel dat Theuns moet kiezen: wordt hij sprinter of gaat het eerder de andere richting uit? Ik denk dat hij eerder een puncher wordt in klassiekers tot 200 kilometer."

  "Die rugblessure heeft hem sterker gemaakt"

  Michel Wuyts: "Ik denk dat die rugblessure hem sterker gemaakt heeft. Zijn mentale weerbaarheid is vergroot."

  José De Cauwer: "Als je Theuns meehebt, dan is hij altijd een gevaarlijke klant om weg te werken."

  "Hij zit soms gevangen tussen Degenkolb en Stuyven, maar er zijn wedstrijden genoeg waarin hij toevallig zijn gram kan halen."

  VIDEO: de Sporza-commentatoren over Edward Theuns

  Fernando Gaviria: made in Colombia

  "Gaviria wint Milaan-Sanremo"

  Christophe Vandegoor: "Ik vind Gaviria al meer dan een belofte. Zonder die val won hij vorig jaar Milaan-Sanremo."

  Frank Hoste: "Quick-Step moet hem nog een paar jaartjes geven. Hopelijk mag hij alle grote koersen rijden."

  Michel Wuyts: "Deze man wint Milaan-Sanremo. Mocht hij vorig jaar niet opgehouden geweest zijn door een kwakje, dan had hij die koers vorig seizoen al gewonnen. Dat zal dit jaar niet meer gebeuren."

  José De Cauwer: "Opgehouden door een kwakje? Dat heeft hij zichzelf toegeëigend. Het was een kwakje van eigen deeg."

  "Niet verbaasd zijn als hij al iets uit zijn kuiten schudt"

  Christophe Vandegoor: "Gavira is een goudhaantje. Ik denk dat we niet verbaasd moeten zijn als Gaviria in het voorjaar al het een en ander uit zijn kuiten schudt."

  Frank Hoste: "Ik heb mijn twijfels of hij dat wel zal kunnen."

  José De Cauwer: "Hij heeft het vorig jaar al bewezen en is een jaar ouder. Het is geen outsider, maar iemand die we er absoluut moeten bijzetten. En iemand waar topsprinters misschien wel van af moeten geraken."

  VIDEO: is de winnaar van Milaan-Sanremo al bekend?