• home
 • video
 • pas verschenen

  White Star Brussels is "in aanleg van schorsing" bij de KBVB

  John Bico.

  De voetbalbond heeft WS Brussels in gebreke gesteld voor financiële wanbetaling. De amateurclub dreigt daardoor (opnieuw) wedstrijden met forfaitcijfers te verliezen.

  De KBVB heeft White Star Brussels "in aanleg van schorsing van sportactiviteiten" geplaatst, zoals het heet. De bond stelt de op één na laatste in eerste amateur in gebreke voor verschuldigde bedragen aan de KBVB.

  De club van sterke man John Bico is met een aangetekende brief aangemaand om alle schulden in te lossen, maar zonder resultaat.

  WS Brussels heeft nu tot volgende week woensdag om de bewijsstukken voor de afbetaling van zijn schulden voor te leggen. Als de club ook daar geen gehoor aan geeft, dreigen de Brusselaars opnieuw geen voetbalwedstrijden te mogen spelen.

  Al 0-5 tegen Oudenaarde

  In december verloor White Star de thuiswedstrijd tegen KSV Oudenaarde al met 0-5-forfaitcijfers, omdat het enkele financiële verplichtingen niet nagekomen was. Een week en een dreigement tot competitieboycot later werd de schorsing opgeheven.

  Vorig jaar werd White Star nog kampioen in tweede klasse, maar volgde ondanks groot feest een degradatie, omdat WS geen licentie voor betaald voetbal kreeg.