• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky-renner: "Schijfrem sneed dwars door mijn schoen heen"

  De voet en de schoen van Owain Doull (foto: Sophie Smith).

  Bij een valpartij in de Ronde van Abu Dhabi werd de schoen van Sky-renner Owain Doull in tweeën geharkt. "De schijfremmen sneden los door mijn schoen", klaagt hij.

  Kittel is enige met schijfremmen

  Schijfremmen zijn vanaf dit seizoen toegelaten in het peloton, maar hebben al voor veel discussie gezorgd. Volgens sommige renners zijn de schijven levensgevaarlijk bij valpartijen, omdat ze vlijmscherp zijn.

  Na de massale valpartij in de eerste rit van de Ronde van Abu Dhabi deed Sky-renner Owain Doull op Twitter zijn beklag. Bij de valpartij werd de tip van zijn schoen in tweeën gesneden. De Welshe renner zocht de oorzaak bij schijfremmen, wellicht die van Marcel Kittels fiets. De Duitser is de enige renner met schijfremmen in Abu Dhabi.

  "Gelukkig niet in mijn been"

  "Gelukkig voor mij sneed de schijfrem door mijn schoen en niet door mijn been", doet Owain Doull zijn beklag op Twitter. "De schijf sneed recht door mijn schoen in mijn voet."

  Doull kreeg meteen de steun van enkele renners, zoals onder meer Gregory Rast. "Eén renner van de 158 gebruikt schijfremmen en dan gebeurt dit. Stel je maar eens voor dat iedereen met zulke remmen zou rijden", zegt de Zwitser.

  Ook Jérémy Roy richtte zich op Twitter tot de UCI: "Snappen jullie nu waarom wij tegen schijfremmen zijn? Is veiligheid nog altijd niet belangrijk voor jullie?"