Ga naar de inhoud

meest recent

Record: veldrijder Jan Denuwelaere wipt over 80 centimeter

 do 23 februari 2017 11:40
Jan Denuwelaere valt met succes het wereldrecord van Tom Meeusen aan.
Jan Denuwelaere heeft gisteravond Tom Meeusen geklopt in de discipline hoogspringen op een crossfiets. De 28-jarige veldrijder verbaasde op de Cyclocross Masters met een jump over 80 centimeter, 5 centimeter meer dan het vorige record van Meeusen.

75 cm: geen probleem voor Meeusen en Denuwelaere

Tom Meeusen en Jan Denuwelaere voeren een lange strijd op de Cyclocross Masters in Waregem. Op het einde blijven de twee als enigen over.

De lat ligt op 75 centimeter, de recordhoogte van Meeusen. Denuwelaere zet de grootmeester onder druk. Meeusen faalt niet.

80 cm: Denuwelaere verrast Meeusen

Op 80 centimeter moet Tom Meeusen afhaken. Hij speelt zijn record kwijt aan Jan Denuwelaere. De 28-jarige crosser gaat er als enige over.

"De voorbije dagen heb ik stiekem getraind", geeft Denuwelaere toe. "Ik heb mezelf verbaasd. Normaal geraak ik niet hoger dan 70 centimeter."

55 cm: Van der Poel moet afhaken

Ook Mathieu van der Poel doet mee aan het hoogspringen. Bij 55 centimeter loopt het bijna fout voor de behendige crosser. Hij blijft nog net rechtop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag springconcours Waregem

  1. Jan Denuwelaere - 80 centimeter
  2. Tom Meeusen - 75 centimeter
  3. Dieter Vanthourenhout - 60 centimeter