• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuytinck: "Nu zullen ze in België niet meer lachen met deze wissel"

  Weiler en Nuytinck vieren het Anderlecht-doelpunt.

  0 / 0

  Weiler en Nuytinck vieren het Anderlecht-doelpunt.

  Zenit Sint-Petersburg was een maatje te groot voor Anderlecht, maar in de extra tijd kopte Isaac Thelin Anderlecht toch naar de volgende ronde. Assistgever Bram Nuytinck: "We zijn blij en trots." Olivier Deschacht: "Een hold-up? Dat weet ik niet."

  Thelin: "Op instinct"

  "Wat een fijn gevoel in de kleedkamer", reageerde Anderlecht-held Thelin voor de Sporza-camera. "Ik moest voortdurend vechten tegen die stevige verdedigers, maar dat wist ik vooraf. Zenit is zeer sterk en is een goeie Europese ploeg."

  Wat dacht Thelin bij de assist van gelegenheidsspits Nuytinck? "Niet veel", lachte de Zweed. "Als aanvaller handel je op instinct en mik je naar het doel. Hopelijk krijgen we in de volgende ronde een tegenstander die we kunnen kloppen en geraken we zo ver mogelijk."

  Bram Nuytinck werd in de slotfase op het veld gedropt en moest voorin postvatten. Op Standard deed Anderlecht-coach Weiler al eens een gelijkaardige zet met Olivier Deschacht, iets wat toen op veel onbegrip en gelach werd onthaald.

  "Nu zal men niet meer lachen met deze wissel", reageerde Nuytinck. "Ik ben blij dat ik nog belangrijk voor de ploeg kon zijn. We hebben niet veel gecreëerd in deze lastige wedstrijd, maar we zijn blij en trots dat we doorstoten."

  "Ik vind dit knap van ons. De trainer laat zien dat we een sterk team als geheel hebben. Ik denk dat deze kwalificatie onze teamgeest zal versterken. We worden een team en het loopt veel beter dan in het begin van het seizoen."

  Deschacht: "Een hold-up? Dat weet ik niet"

  • Olivier Deschacht: "Of het een hold-up was? Dat weet ik niet. Echt niet? We hebben niet veel gecreëerd, maar we hielden geen opendeurdag en Zenit heeft aan 100 procent gescoord. En die derde goal mocht niet vallen, want Dzjoeba trok me naar beneden. Hij kwam zich na zijn doelpunt verontschuldigen. Wie we in de volgende ronde willen treffen? Kunnen we eigenlijk al Belgische ploegen loten? Ja? Tegen Gent hebben we het alvast altijd moeilijk."
  • René Weiler (coach): "Als je in de laatste minuut scoort, dan heb je geluk gehad. Maar mijn ploeg heeft alles gegeven. We wisten dat Zenit sterk was en dat hebben we op het veld gezien. Die wissel met Nuytinck? We stonden met onze rug tegen de muur. Met zijn assist toont hij dat het ook werkt. Deze ploeg werkt goed samen."

  Gelukkige gezichten in de kleedkamer: