• home
 • video
 • pas verschenen

  Geduld van Leicester is dan toch op: succescoach Ranieri krijgt de bons

  Claudio Ranieri is niet langer coach van Leicester City.

  Leicester City heeft coach Claudio Ranieri op straat gezet. De Italiaan stuntte vorig seizoen door Leicester naar de titel te loodsen, maar nu vecht de regerende kampioen tegen de degradatie.

  Claudio Ranieri was sinds de zomer van 2015 aan de slag bij Leicester City. De minzame Italiaan werd een moeilijke opdracht toegedicht, want de club had in het vorige seizoen maar ternauwernood de degradatie kunnen ontlopen.

  Maar tot eenieders verbazing draaide Leicester vanaf het seizoensbegin mee aan de kop van het klassement. Het sprookje duurde tot aan het einde van het seizoen, want met uitblinkers Kanté, Vardy en Mahrez pakte Leicester City zowaar de titel.

  Dit seizoen kregen de fans echter weer het oude Leicester te zien. De kampioen heeft het al maanden moeilijk en vecht tegen de degradatie. Ondanks de cultstatus die Ranieri vorig seizoen verwierf, krijgt hij nu dus de rekening gepresenteerd.

  "Dit is de moeilijkste beslissing die ik al moest nemen in mijn zevenjarige bewind", zegt de Thaise vicevoorzitter van de club. "Maar de toekomst van de club gaat voor op persoonlijk sentiment, hoe pijnlijk deze situatie ook is."

  "Ondanks het ongelooflijke vorige seizoen was het behoud verzekeren ons primaire doel voor dit jaar. We voelden dat er daarom iets moest gebeuren. We blijven Claudio eeuwig dankbaar voor wat hij hier verwezenlijkt heeft, want hij heeft onze club wereldwijd op de kaart gezet."

  Tweets: