• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilfried Meert geeft de fakkel van de Memorial nu al door aan Van Branteghem

  Wilfried Meert (tweede van rechts) en Cedric Van Branteghem (rechts).

  Het organigram van de Ivo Van Damme-Memorial ondergaat een verandering. Cedric Van Branteghem wordt vroeger dan verwacht meetingdirecteur, Wilfried Meert wordt adviseur.

  Cedric Van Branteghem was het voorbije anderhalfjaar de rechterhand van de 73-jarige Wilfried Meert, die in 1977 mee aan de wieg stond van de Memorial en intussen dus al 40 dienstjaren op de teller heeft.

  Van Branteghem (37) maakte naam als 400 meter-loper. Hij nam in 2004 en 2008 deel aan de Olympische Spelen en maakte deel uit van het 4x400-team dat op de Spelen van 2008 vierde werd op de estafette.

  Wilfried Meert bereidde achter de schermen al enkele jaren zijn opvolging voor. Eerst dacht hij aan Tia Hellebaut, maar de olympische kampioene hoogspringen hield het begin 2015 voor bekeken omdat de job niet combineerbaar was met haar gezinsleven.

  Daarna verscheen Van Branteghem ten tonele. Die neemt de fakkel nu over van Meert, die op de achtergrond wel actief blijft als adviseur van de nieuwe meetingdirecteur.

  Tweet:

  "Het was tijd om het stokje door te geven"

  • Cedric Van Branteghem: "Het kriebelt. Ik dring me niet graag op, maar ik ben wel ambitieus in mijn nieuwe job. Ik ga niet alles veranderen, ik ben vooral de man van de continuïteit met hier en daar wat innovaties. Zo wil ik ons publiek verjongen en de atletieksport bij jongere mensen promoten. Jonge mensen moeten de atletiek leren kennen en de sport appreciëren. Dat kun je door een evenement te laten plaatsvinden in het stadscentrum, zoals we vorig jaar gedaan hebben. Verder wil ik zwaar inzetten op media als facebook en youtube."
  • Wilfried Meert: "Er is een tijd van komen en gaan. Ik ben 40 jaar meetingdirecteur geweest, ik denk niet dat zoveel mensen dat in de wereld gedaan hebben. De 40e editie was een magische editie, dat is een mooi moment om afscheid te nemen. Ik heb er lang met mijn vrouw over gesproken en ik wilde Cedric er absoluut bij. Hij is topatleet geweest, hij kent dat wereldje van binnen en van buiten, spreekt zijn talen en is leergierig. Het is tijd om het stokje door te geven aan Cedric. Ik zal wel aan boord blijven en contacten onderhouden met de Europese bond, de wereldbond en de politiek. Ik kan deuren openen die iemand nieuw niet meteen kan openen."