• home
 • video
 • pas verschenen

  Vietnamese voetballers die bleven staan worden twee jaar geschorst

  De spelers van Long An FC nemen de Mannequin Challenge letterlijk.

  Het protest van de Vietnamese ploeg die enkele dagen geleden een penalty tegenkreeg is op een klein drama voor de hoofdrolspelers geëindigd. Ze worden twee jaar aan de kant gezet.

  Afgelopen weekend draaide de eersteklassewedstrijd in de Vietnamese competitie tussen Ho Chi Minh en Long An FC uit op pure slapstick.

  Toen de scheidsrechter Ho Chi Minh bij een 2-2-stand een strafschop toekende, weigerden de spelers van Long An FC nog verder te spelen. Bij de penalty draaide de doelman zich zelfs om.

  Na de 3-2 gaf de keeper de bal netjes aan Ho Chi Minh en beslisten de spelers van Long An FC het spelletje niet langer mee te spelen en stokstijf op het veld te blijven staan, waardoor de match op 5-2 eindigde.

  De Vietnamese voetbalbond kan niet lachen met die vertoning en heeft zware schorsingen uitgesproken. Twee spelers, onder wie aanvoerder Huynh Quang Thanh, van Long An FC worden twee jaar geschorst.

  Trainer Ngo Quang Sang en voorzitter Vo Thanh Nhiem, die na de wedstrijd ontslag nam, krijgen een nog zwaardere straf. Zij mogen drie jaar geen functie meer uitoefenen in het Vietnamese voetbal.

  "De betrokkenen hebben de wedstrijd verstoord, hebben de beslissing van de scheidsrechter niet gerespecteerd en hebben schade toegebracht aan de reputatie en eer van de Vietnamese voetbalbond", zegt de federatie.

  De penalty en de spelers die stilstaan: