• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Trainen op strafschoppen? Daar geloof ik niet in"

  AA Gent verkent Wembley.

  0 / 0
  AA Gent telt al weken af naar de ontmoeting met Tottenham op Wembley en morgenavond is het eindelijk zover. "We moeten niet te veel onder de indruk zijn van de omstandigheden", zegt Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck, die hoopt dat de match niet uitdraait op strafschoppen.

  "We zullen zoals gewoonlijk ons eigen voetbal proberen te spelen"

  AA Gent trainde vanavond op Wembley, waar morgenavond 85.000 supporters zullen zien of Tottenham zijn 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd kan uitwissen.

  "Voor zoveel toeschouwers spelen wordt een geweldig moment voor ons team", blikte Hein Vanhaezebrouck vooruit.

  "Het is goed dat we hier vandaag al even getraind hebben, zodat we ons al wat kunnen aanpassen aan dit indrukwekkende stadion."

  "Maar we moeten niet te veel onder de indruk zijn van de omstandigheden. We zullen zoals gewoonlijk ons eigen voetbal proberen te spelen. Ik heb er vertrouwen in dat we iets kunnen tonen in deze fantastische omstandigheden."

  "Wil liever niet 120 minuten spelen"

  Verlengingen en penalty's zijn morgenavond niet uitgesloten, maar die twee elementen staan niet in het lievelingsscenario van Hein Vanhaezebrouck.

  "Ik hoop dat de match niet uitdraait op strafschoppen, want dan moeten we 120 minuten spelen. Dat heb ik toch liever niet, gezien de andere belangrijke wedstrijden die er nog aankomen."

  "We hebben ook niet specifiek getraind op strafschoppen. Ik geloof daar niet in. Je kunt daar wel individueel op trainen, maar niet in groep daags voor de match."

  "Er spelen zoveel factoren en omstandigheden mee. Je kunt nooit zeker zijn dat iemand er net als op training ook in de wedstrijd drie scoort. Ik moet vooral kijken wie op technisch en emotioneel vlak in staat is om te trappen."