• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet en Naesen: "Op training deze winter hebben we de Omloop al 20x gewonnen"

  Naesen: "Ik was op training nog maar 1 keer beter dan Greg."

  Vandaag verkenden trainingsmaatjes Greg Van Avermaet en Oliver Naesen een laatste keer het parcours van de Omloop, zaterdag staan ze als "rivalen" tegenover elkaar. "Het zou top zijn als we zaterdag ook samen naar Gent kunnen rijden. Maar dan laat ik hem wel niet winnen zoals vandaag", lacht Van Avermaet.

  Over het parcours: "Echt vettig op de kasseien"

  Greg Van Avermaet: "Het is echt vettig op de kasseien. De wegen liggen er niet zo proper bij. We kennen het parcours natuurlijk, we trainen er elke dag op. Veel hebben we dus niet geleerd, maar het is toch goed om alles nog eens terug te zien."

  Oliver Naesen: "Het is altijd leuk om het parcours te verkennen. Dat is eens iets anders dan het dagelijkse trainingsrondje. Het ligt wel echt supervuil. Normaal gezien kun je op de paadjes naast de kasseien rijden, maar nu blijf je daar ook beter ver weg van."

  Over de conditie: "Niemand wil zaterdag afgaan"

  Van Avermaet: "Oman zit nog wat in de benen. Ik moet nog wat recupereren tot zaterdag. Ik zeg niet dat ik topfavoriet ben, maar ik maak wel een kans. Bovendien wil niemand zaterdag afgaan."

  Naesen: "Er is niets wat ik als excuus kan inroepen als het niet goed zou zijn. Ik probeer zo weinig mogelijk domme dingen te doen en dan kan ik voor die uitslag gaan. Ik reed nog geen topuitslagen in de voorbereiding, maar ik heb in elke koers mijn ding kunnen doen. Ik voel me zoals het najaar van vorig jaar (toen hij zowat overal vooraan eindigde)."

  Over elkaar: "1x was ik beter dan Greg op training: toen hij zijn sleutelbeen had gebroken"

  Van Avermaet over Naesen: "Ollie wordt elk jaar sterker. Hij maakt enorme progressie en is gemaakt voor het Vlaamse werk. Hij heeft de kracht om mee te doen in de finale. Het zou top zijn als we zoals vandaag samen naar Gent zouden kunnen rijden. Maar vandaag heb ik hem wel laten winnen (lacht)."

  Naesen over Van Avermaet: "Ik heb hem nog nooit slecht geweten. Eén keer was ik beter dan hem op training. Maar toen had hij net zijn sleutelbeen gebroken en reden we in de Ardennen. Op training deze winter hebben we de Omloop al 20 keer gewonnen. Het zou top zijn mocht het nu ook in het echt lukken."