• home
 • video
 • pas verschenen

  In het spoor van neoprof Biermans: "Boonen dacht dat ik Russisch sprak"

  Piepkuiken Biermans tussen de grote mannen in Oman.

  Jenthe Biermans (Katjoesja) debuteert straks in het Vlaamse voorjaar. In Oman mocht hij al eens tussen grote kleppers rijden zoals Tom Boonen, Greg Van Avermaet en Alexander Kristoff. Sporza volgt het avontuur van de beloftevolle Belg het hele seizoen door.

  Wie is Jenthe Biermans?

  • 21 jaar, uit Geel
  • Neoprof bij Katjoesja
  • Eindigde 2 keer 2e in Parijs-Roubaix voor beloften
  • Won de Ronde van Vlaanderen voor junioren

  Knuffelen met Kristoff in Oman

  Jenthe Biermans scherpte zijn voorjaarsconditie vorige week aan in de Ronde van Oman. "Een heel mooi avontuur", blikt Biermans terug. "Met Alexander Kristoff wonnen we 3 etappes. Het is een eer om voor zo'n grote kopman te rijden."

  "Mensen zeggen me vaak dat Kristoff stoer overkomt op tv. Maar in het echt is hij heel vriendelijk en dankbaar. Na zijn sprintzeges in Oman kwam hij iedereen persoonlijk bedanken. Er werd ook stevig geknuffeld en na iedere ritzege verorberden we een stukje cake (foto). We zijn een echte vriendengroep."

  Naast Boonen in Oman: "Ik had iets Russisch verwacht"

  "Tijdens de eerste rit in de Ronde van Oman reed ik plots naast Tom Boonen. Dat was onmiddellijk na de officieuze start. "Hey Tom, hoe gaat het?", vroeg ik hem. Waarop Boonen lachte: "Ik had iets Russisch verwacht (omdat Biermans met een Katjoesja-shirt rijdt, red)."

  "Tom Boonen was mijn grote idool als kind, zoals dat voor zoveel jonge renners het geval is. Er hing ook een poster van hem op mijn kamer. Bovendien komen we alle twee uit de Kempen, waardoor ik als beginnende renner enorm opkeek naar Tom."

  Stof vreten in Oman op kop van het peloton

  "Na de ontmoeting met Boonen heb ik bijna de hele dag op kop gereden in het peloton. Maar ik voel dat mijn motor nog niet groot genoeg is om die inspanning meerdere dagen op een rij te doen."

  "Het grote verschil met vorig jaar? Dat ik nu veel minder thuis ben. Ik heb mijn kinderdroom waargemaakt om profrenner te worden. Daardoor zit ik op een wolk en hopelijk val ik er niet te snel af. Ik voel me voorlopig heel gelukkig hoe alles verloopt."

  "Ik kijk enorm uit naar het openingsweekend"

  "Mijn volgende bestemming zijn de Vlaamse Ardennen. Ik kijk enorm uit naar het openingsweekend, dat heel belangrijk is voor onze ploeg. Kristoff focust zich vooral op Kuurne, terwijl Tony Martin meer onze man zal zijn in de Omloop. Tony praat over niets anders dan de kasseiklassiekers."

  "Ooit hoop ik zelf te scoren in de topklassiekers. Katjoesja heeft een langetermijnvisie met mij. Maar er wacht me nog een heel lange weg. In het team krijg ik veel tips van de oudere renners. Ook Kristoff probeert me te sturen en praat enorm veel. Het is heerlijk om in een ploeg als Katjoesja te rijden."