• home
 • video
 • pas verschenen

  Claudio Gewehr wordt assistent-bondscoach van Nederland

  Claudio Gewehr in het gelid voor Nederland.

  De Nederlandse volleybalploeg heeft zijn opvolger voor Ron Zwerver in België gezocht. De keuze is gevallen op de Belgische Braziliaan Claudio Gewehr.

  Claudio Gewehr is de voormalige bondscoach van de Red Dragons, de Belgische nationale ploeg. Hij werd er in 2012 opgevolgd door Dominique Baeyens en is intussen al een poosje bondscoach van Jong Oranje, de Nederlandse beloften.

  Bij de Nederlandse mannenploeg komt Gewehr in de plaats van gewezen Oranje-international Ron Zwerver. Hij gaat aan de slag als rechterhand van bondscoach Gido Vermeulen.

  Toen Ron Zwerver in 2016 een World League-weekend moest missen vanwege privé-omstandigheden verving Gewehr hem drie wedstrijden als assistent-bondscoach. Komende zomer zal Gewehr bondscoach Vermeulen fulltime assisteren.

  "Gido en ik hebben de afgelopen jaren al intensief samengewerkt en dat gaat uitstekend", licht Gewehr toe. "In onze manier van werken hebben we elkaar snel gevonden."

  "Het was een grote wens van mij om met het seniorenteam te gaan werken. Ik ben zeer gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Oranje."

  Tweet: