• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-verdediger Deschacht: "Als we scoren, dan is het voor Zenit gedaan"

  Anderlecht is vanochtend met een 2-0-bonus uit de heenwedstrijd afgereisd naar Rusland. Verdediger Olivier Deschacht mag door de blessure van Kara Mbodji dromen van zijn 97e Europese wedstrijd in het shirt van RSCA. "Ongelofelijk. Hopelijk stopt het niet bij dat aantal", zegt Deschacht aan Sporza.

  "96 matchen in Europa: meer dan ik had durven te dromen"

  96 Europese wedstrijden staan al op het rapport van Olivier Deschacht. Staat de linksvoetige verdediger soms stil bij dat indrukwekkende aantal? "Als ik stop, dan zal ik daar aan denken", zegt Deschacht aan Sporza.

  "96 Europese matchen, dat is meer dan ik had durven te dromen. Je droomt wel van één Europese wedstrijd, maar het is ongelofelijk dat het er 96 geworden zijn. En hopelijk stopt het daar niet bij."

  Wat was het mooiste Europese duel uit de carrière van Deschacht? "Dan ga ik toch voor mijn eerste overwinning in de Champions League."

  "Dat was een thuiswedstrijd tegen Celtic, het leuke Celtic met onder meer Larsson, Hartson en Sutton. Na een kwartier vielen we met z'n tienen, maar we wonnen. Dat is een ongelofelijke herinnering."

  "Onze kansen blijven fiftyfifty"

  Over naar de orde van de dag: morgen probeert Anderlecht af te rekenen met Zenit Sint-Petersburg. In de eerste ontmoeting is dat alvast gelukt: 2-0.

  "Onze kansen blijven fiftyfifty. Als Zenit vroeg scoort, dan zullen we afzien. Maar als wij kunnen scoren, dan is het gedaan. Een doelpuntje maken moet ons doel zijn, want dan moet Zenit al 4 keer scoren. En ik heb er vertrouwen in dat we dat niet zullen meemaken."

  Wat zijn de sterke punten van Zenit? "Dzjoeba, hun grote spits, is heel gevaarlijk in de zestien. En Danny moet je altijd lamleggen. En dan vergeet ik er nog een paar."

  "Het Zenit met Witsel en Hulk was super. Dit Zenit is goed"

  Zenit is geen onbekende voor Deschacht. "Ik heb al twee keer tegen hen gespeeld en heb één match door een blessure gemist."

  "Ik heb hier in de Champions League eens met 1-0 verloren, maar er zat toen meer in na een fantastische wedstrijd. Dat Zenit, met Witsel en Hulk, was super. Dit Zenit is goed."