• home
 • video
 • pas verschenen

  Vliegmaatschappij Emirates stort zich nu ook in de wielersport

  Rui Costa krijgt er een nieuwe sponsor bij.

  Het Abu Dhabi-team van onder meer Rui Costa heeft een hoofdsponsor te pakken: vliegmaatschappij Emirates engageert zich voor het project van de opvolger van Lampre-Merida. Emirates sponsort ook voetbalclubs zoals AC Milan, Real Madrid, Arsenal en PSG.

  Emirates had al langer zijn weg naar de voetbalvelden gevonden, maar de vliegmaatschappij nestelt zich nu ook in het peloton. WorldTour-team UAE Abu Dhabi, de opvolger van Lampre-Merida, was al langer op zoek naar een sponsor en gaat nu in zee met Emirates.

  De ploeg van onder meer Rui Costa, Sacha Modolo en Diego Ulissi maakte het nieuws vandaag bekend op Twitter. De timing van de bekendmaking is niet echt toevallig, aangezien donderdag de Ronde van Abu Dhabi op gang geschoten wordt.

  "We zullen de Verenigde Arabische Emiraten naar het wereldtoneel van het wielrennen brengen", verklaarde Emirates-directeur sjeik Majid Al Mualla in Abu Dhabi.

  Het zwart-witte shirt met de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten blijft behouden. Wel wordt het logo van Fly Emirates prominent op de borst toegevoegd.