• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "We kunnen meestrijden op drie fronten"

  Kan Vertonghen het verschil maken tegen Gent?

  Jan Vertonghen (29) is weer fit. De Belgische verdediger van Tottenham is strijdvaardig en denkt dat de Spurs zowel de FA Cup als de Europa League kunnen winnen. Ook voor de titel ziet Vertonghen zijn team als een outsider.

  "We willen zowel de Europa League als de FA Cup winnen", zegt Vertonghen. "En ook voor de titel willen we nog meedoen". De Rode Duivel keerde zondag tegen Fulham terug uit blessure.

  Zo miste hij de wedstrijd tegen Gent, die Tottenham met 1-0 verloor. De Spurs willen de Europa League winnen en komen donderdag zo goed als zeker met hun sterkste elftal aan de aftrap.

  Tottenham staat op dit moment derde in de Premier League met 10 punten minder dan leider Chelsea. "Onze club heeft niet hetzelfde budget als andere Premier League-clubs, maar ik denk dat we zeker even sterk zijn. Manager Pochettino doet ons sterk spelen", aldus Vertonghen.

  Vertonghen is blij dat dat hij weer kan spelen: "Ik wil zo veel mogelijk wedstrijdminuten, maar dat willen de andere spelers ook. Ik ben ervan overtuigd dat deze club een prijs verdient. We speelden in 2015 de finale van de League Cup op Wembley en willen dat nu doen in de FA Cup."

  Vertonghen is blij terug te zijn: