• home
 • video
 • pas verschenen

  Taartjesetende doelman gokt en verliest: Wayne Shaw neemt ontslag bij Sutton

  Hoe Wayne Shaw een cultheld werd in amper 24 uur.

  De mediastorm rond Sutton-doelman Wayne Shaw is nog niet gaan liggen. Shaw at tijdens de match tegen Arsenal een taartje, maar dat was in het kader van een weddenschap. Omdat de FA nu een onderzoek naar hem is begonnen, zet Shaw een stapje terug.

  Het begon allemaal als een olijk verhaal, waarin de corpulente Wayne Shaw zijn reputatie bevestigde door in het bekerduel tegen Arsenal doodleuk een vleestaartje naar binnen te spelen.

  Maar al snel kwam de aap uit de mouw. Sun Bets, de sponsor van de club, had een weddenschap lopen waarbij gokkers 8 keer hun inzet terug zouden krijgen als Shaw een taartje zou eten tijdens de match.

  "Ik deed het om te lachen", zei de 45-jarige Shaw, maar de Engelse voetbalbond kan dat niet. Het is immers verboden voor spelers om andere mensen aan te zetten tot gokken. De FA opende dan ook een onderzoek.

  "Ontgoocheld dat er een einde aan het tijdperk van Wayne komt"

  Wayne Shaw zelf wacht de resultaten van het onderzoek niet af. Hij heeft zijn functie bij Sutton, als coach van de doelmannen én als reservedoelman, opgegeven.

  "Hij begrijpt volledig het (afkeurende) standpunt van de club", luidt het in een statement van Sutton. "We zijn uiteraard ontgoocheld dat hiermee een einde komt aan het tijdperk van Wayne bij onze club. Maar we willen hem graag bedanken voor alles wat hij voor ons gedaan heeft."