• home
 • video
 • pas verschenen

  Taartje eten was toch niet zo onschuldig: er liep een weddenschap van 8 tegen 1

  De veelbesproken doelman van Sutton wist van de weddenschap.

  Het taartje dat Sutton-doelman Wayne Shaw opat tegen Arsenal, valt hem mogelijk nog zwaar op de maag. Een gokbureau en sponsor van de vijfdeklasser had daarover een weddenschap lopen. Het 46-jarige gezette clubidool relativeert: "Het was maar om te lachen."

  Iedereen genoot met volle teugen van het bekeroptreden van Shaw, de tweede keeper bij de Londense lagereklasser en ook doelmannencoach. Bij de rust trok hij naar de kantine en op het eind van de match smulde hij op de bank van een taartje. Die beelden gingen de wereld rond.

  Maar achteraf bleek dat je bij onlinegokbureau Sun Bets, dat de 1/8e finale in de FA Cup sponsorde, een gokje van 8 tegen 1 kon wagen dat Shaw "live on air" een taartje zou verorberen.

  Brak Shaw de gokregels? Die discussie leeft nu. Shaw relativeert in The Independent: "Sommige jongens vroegen me voor de match: "Hoe zit dat met die 8 tegen 1 voor dat taartje?" Ik zei: "Ik weet niet hoe het zit. Ik heb de hele dag niet gegeten, misschien dat ik er wel voor ga"."

  "Ik deed het om te lachen. Alle vervangingen waren doorgevoerd en we stonden 2-0 achter." Hij benadrukte dat hij noch zijn teammaats gegokt hadden.

  "Ik denk dat er wel een paar mensen waren die erop gokten. Wij van Sutton United mogen dat niet. Maar ik denk dat enkele makkers en wat fans het wel deden." Sun Bets tweette gisteravond dat het een bedrag van 5 cijfers moest uitbetalen.

  Sutton-coach niet blij

  Coach Paul Doswell vond het gedrag van zijn tweede doelman niet gepast: "Het toont ons niet op zijn best. Wayne is vanwege zijn gewicht bekend geworden. Als gevolg daarvan kwam hij in de media. Ik weet niet of hij het deed zodat mensen erop konden gokken, maar het zou me niet verbazen."

  Volgens de FA-regels is het verboden als speler om andere mensen aan te sporen om te gokken. De FA liet inmiddels aan de BBC weten "dat er een onderzoek gestart is en dat er gekeken zal worden of er regels geschonden zijn".

  Ook de Britse kansspelcommissie liet weten te zullen onderzoeken "of er onregelmatigheden vast te stellen zijn en of het gokkantoor in kwestie de weddenschap met de juiste integriteit lanceerde".

  Taartje eten, gokje wagen