• home
 • video
 • pas verschenen

  Staelens verrast in De Kleedkamer: "Had na twee jaar Club eigenlijk getekend bij Standard"

  Lorenzo Staelens verraste zijn ploegmaats met zijn transferverhaal.

  In De Kleedkamer herbeleefden de sterkhouders van Club Brugge hun topjaar 1992 en dat leverde enkele verrassende anekdotes op. Zo ging de transfer van Lorenzo Staelens naar Standard op het nippertje niet door.

  Staelens: "Ik had na twee jaar Club getekend bij Standard"

  Lorenzo Staelens was bijna tien jaar een sterkhouder bij Club Brugge, voor hij de veelbesproken overstap maakte naar Anderlecht. Maar eigenlijk wou hij Club al na twee jaar verlaten. "Ik had getekend bij Standard, maar dat is op het einde toch niet doorgegaan", vertelt hij. "En gelukkig maar als je dat achteraf bekijkt."

  Booy over eerste supportersavond: "Vande Walle had me goed bij mijn vreten"

  Foeke Booy zal zijn eerste supportersavond bij Club Brugge niet snel vergeten. "Philippe Vande Walle kwam me thuis ophalen. Ik zei tegen mijn vrouw dat ik rond middernacht thuis zou komen, maar het was 4u15. Filip had me goed bij mijn vreten", herinnert hij zich.

  Verheyen: "Ben als hoofdcoach gestopt omdat mijn dochter anorexia had"

  René Verheyen schopte het na een lange carrière als assistent tot hoofdcoach bij Club Brugge. "Ik werd een beetje gedwongen, maar ik ben met volle moed begonnen. Maar dan kreeg ik te maken met familiale problemen: mijn dochter had anorexia en het heeft aan een zijden draadje gehangen. Op zo'n moment moet je een keuze maken en ik heb voor mijn familie gekozen. Ik heb me die keuze nooit beklaagd."

  Amokachi: "In 1999 heb ik 5,3 miljoen dollar verloren op de beurs"

  Daniel Amokachi leidde een liederlijk en flamboyant leven tijdens zijn profcarrière. "Ik heb er ook geen spijt van", zegt hij. "In 1999 heb ik 5,3 miljoen dollar verloren op de beurs, maar ik had nog enkele investeringen. Het was een zware periode, maar ik heb kunnen overleven dankzij God."

  Amokachi: "Mijn gastgezin heeft me gemaakt tot wie ik ben in België"

  Borkelmans geeft voetbaltraining in gesloten instelling in Ruislede

  Bekijk de volledige uitzending van De Kleedkamer over het Club Brugge van 1992 op vrt.nu.