• home
 • video
 • pas verschenen

  Sporza-wieleranalisten: "Boonen en Van Avermaet zullen altijd voorbij Sagan moeten"

  0 / 0
  Zaterdag wordt het Vlaamse wielerjaar op gang geschoten met de Omloop Het Nieuwsblad. Michel Wuyts, José De Cauwer, Christophe Vandegoor en Frank Hoste blikken deze week vooruit op sporza.be. Vandaag deel 1: Tom Boonen, Greg Van Avermaet en Peter Sagan.

  Tom Boonen: op zoek naar een vijfde kassei

  "Ze zullen Boonen die vijfde kassei niet cadeau doen"

  Michel Wuyts: "De Tom Boonen van nu is beter dan de Boonen van 2016 op dit moment. Hij heeft het in zich om Parijs-Roubaix voor de vijfde keer te winnen, ook omdat hij besloten heeft om zich vol in de sprints te mengen."

  "Dat heeft hij nodig om zijn sprint aan te scherpen, want ik verwacht dat hij niet alleen zal wegrijden. Hij zal gezelschap hebben en dan zal hij het op de velodroom van Roubaix ook in de sprint moeten doen."

  José De Cauwer: "Iedereen weet dat het de laatste keer is: ze zullen hem die vijfde kassei zeker niet cadeau doen, ook al is Boonen Boonen en heeft hij weinig vijanden in het peloton."

  "De gretigheid van Degenkolb, Kristoff, Van Avermaet en Sagan om Parijs-Roubaix te winnen is misschien nog de grootste vijand voor Boonen. Winnen: graag. Of het zal lukken? Dat zou heel extreem zijn en zou echt wel meer dan een kers op de taart zijn."

  "Ik denk dat Boonen niets meer hoeft af te dwingen"

  Michel Wuyts: "Boonen zal Terpstra en Stybar in zijn grote doel moeten betrekken."

  José De Cauwer: "Dat zou in principe moeten kunnen. Ik kan me niet voorstellen dat die mannen op D-day buiten de lijntjes zullen kleuren. Maar je weet nooit."

  Frank Hoste: "Op de ploegvergadering moet er gesproken worden: alles voor Tom vandaag, alle ploegmaats rijden in zijn dienst. Maar dat moet hij wel afdwingen. En dat kan hij doen in de voorbereidende koersen."

  Christophe Vandegoor: "Ik denk dat Boonen niets meer hoeft af te dwingen. Voor Roubaix is het heel duidelijk: alles voor Boonen. Ik wil het nog altijd positief bekijken. Als hij zonder tegenslag aan de start van Parijs-Roubaix staat, dan geef ik hem een heel grote kans."

  VIDEO: onze analisten wikken en wegen de kansen van Tom Boonen

  Greg Van Avermaet: Gouden Greg wil ook Vlaanderen veroveren

  "Vertrouwen van hier tot in Tokio"

  Christophe Vandegoor: "Ik denk dat Rio de Janeiro innerlijk niet zo veel veranderd heeft als wij denken."

  Frank Hoste: "Ik heb vorig jaar zijn fiets gelakt waar al zijn zeges uit 2016 op stonden. Als je dat kunt winnen, dan heb je vertrouwen van hier tot in Tokio. Hij zal veel minder domme inspanningen doen en dat was altijd het verwijt."

  José De Cauwer: "Ik hoop dat die gouden medaille hem aanzet tot een klein beetje rust. Ik lees in de kranten: moet hij Kuurne-Brussel-Kuurne rijden of niet? Ik zou zeggen: neem de juiste beslissing."

  "Van Avermaet kan de beste Sagan op de Paterberg volgen"

  Michel Wuyts: "Die operatie zet hem wel wat achteruit, maar dat kan hem ten goede komen in de zone van de waarheid: er misschien niet helemaal staan in de Omloop, maar wel uitbreken in de Ronde van Vlaanderen. Met al z’n stielkennis en overgave in zijn trainingen moet dat kunnen.”

  "Van Avermaet kan de Ronde van Vlaanderen winnen. Hij is in staat om de beste Sagan op de Paterberg te volgen. En dan kan alles. Van Avermaet hoeft de beste Sagan niet te vrezen in een sprint."

  José De Cauwer: "Zeker niet. Ze hebben van elkaar net even veel schrik, of net niet."

  Michel Wuyts: "Maar daar kan dan weer een derde man van profiteren."

  VIDEO: de Sporza-commentatoren bespreken het voorjaar van Van Avermaet

  Peter Sagan: ook in 2017 in de regenboogtrui

  "Als je wil winnen, dan moet je voorbij Sagan"

  Frank Hoste: "Je moet hem bij iedere wedstrijd in het voorjaar bij de topfavorieten zetten. Als je wil winnen, dan moet je altijd voorbij Peter Sagan."

  Christophe Vandegoor: "Ik vind dat een mooie titel: je moet altijd voorbij Sagan. Dat is het credo van het voorjaar."

  Michel Wuyts: "Vanaf de Omloop tot en met de Amstel Gold Race: je moet voorbij Sagan om te winnen. Ik zeg dat met enige restrictie over Parijs-Roubaix, want daar heeft hij het nog niet echt bewezen. Maar alle andere koersen kan hij aan."

  José De Cauwer: "Wie van ons durft te zeggen dat hij het niet kan in Roubaix?"

  Michel Wuyts: "Ik niet."

  "Is Sagan nog wel aerodynamish genoeg?"

  Frank Hoste: "Qua ploeg denk ik dat Sagan vorig jaar misschien iets beter ondersteund was, maar hij is meer op zichzelf aangewezen dan andere ploegen."

  Christophe Vandegoor: "Heeft hij dat wel nodig? Waarschijnlijk niet. Maar dat men de "oude" Burghardt gehaald heeft... Ik zal niet zeggen dat dat een zwaktebod is, maar bij BMC was Burghardt al niet meer de eerste knecht. Qua ploeg begint Sagan verzwakt aan het seizoen, maar in de finale is het man tegen man."

  Michel Wuyts: "Is Sagan nog wel aerodynamisch genoeg, want hij heeft nu ook een baard?"

  José De Cauwer: "Die gaat eraf. Als het eraf moet, dan zal het er wel af gaan."

  VIDEO: wat verwachten de wielercommentatoren van Sagan?