• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters voor Omloop: "Boonen geniet zo veel mogelijk van laatste dagen"

  Voor Wilfried Peeters wordt het afscheid van Boonen speciaal.

  Met de Omloop Het Nieuwsblad trapt Tom Boonen zijn afscheidstournee op Belgische bodem af. Ook voor Quick-Step Floors-ploegleider Wilfried Peeters een speciaal moment. "We gaan hem zeker missen."

  De voorjaarsklassiekers staan voor de deur, met zaterdag de Omloop als eerste test. Voor Tom Boonen wordt het zijn laatste start in de Gentse straten. "Maar hij is er klaar voor", bevestigt ploegleider Wilfried Peeters aan Studio Brussel.

  "We komen van Oman, dus het is altijd weer een aanpassing om kasseien onder de wielen te krijgen in België. Tom heeft een serieuze smak gemaakt in Oman, maar hij heeft gelukkig niets gebroken. We zijn klaar om er een geslaagd weekend van te maken."

  "De media-aandacht is nu wel heel groot voor Tom. We hopen dat op een goede manier op te lossen: we willen hem zijn ding laten doen en er zo weinig mogelijk aan laten denken."

  "Ik heb altijd gezegd dat hij op een hoogtepunt afscheid moest nemen. Hij probeert nu zo veel mogelijk te genieten van zijn laatste dagen, maar we gaan hem zeker missen."

  Peeters: "Supporterslied van Van Echelpoel is tof"

  Het supporterslied voor Boonen dat Studio Brussel samen met Van Echelpoel in elkaar bokste, bereikte ook Quick-Step al. "Toen we terugkwamen van Oman kregen we van alle kanten berichten om het eens te beluisteren", vertelt Peeters.

  "Ik vond het wel iets speciaals en tofs. Het zal vast en zeker aanslaan. Ik heb het doorgestuurd naar alle renners, maar ik weet niet of Tom het al heeft gehoord."

  Bekijk hier nog eens de videoclip van #ZietDenTom: