Ga naar de inhoud

meest recent

Magic Johnson moet Lakers uit het slop helpen, Lukaku in de wolken

 di 21 februari 2017 22:09
Kan Magic Johnson de magie terugbrengen bij de Lakers?
De eigenares van de LA Lakers heeft de bezem gehaald door het bestuur van de club. Magic Johnson wordt de nieuwe sportief directeur, tot grote vreugde van superfan Romelu Lukaku.

Met 16 NBA-titels moeten de LA Lakers enkel de Boston Celtics voorlaten op de eeuwige ranglijst. Maar de laatste jaren gaat de traditieclub door een diep dal.

Met een 15e en twee keer een 14e plaats in de Western Conference zijn de Lakers zelfs een van de kneusjes geworden van de NBA.

Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dacht eigenares Jeanie Buss, die prompt haar eigen broer Jim ontsloeg als vicevoorzitter.

De belangrijkste verschuiving vindt plaats op de stoel van sportief directeur. Mitch Kupchak, al 30 jaar in dienst van de Lakers, moet plaatsruimen voor clublegende Magic Johnson.

Johnson speelde 12 jaar voor de Lakers en won in die periode 5 titels. "Ik maak sinds 1979 deel uit van de Lakers-gemeenschap. Ik doe er alles aan om weer een winnaarsmentaliteit in de club te krijgen", zegt Johnson.

Romelu Lukaku ziet de oude gloriedagen weer herleven

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Magic Johnson in actie zijn topperiode bij de Lakers