• home
 • video
 • pas verschenen

  IOC gaat nog tot 2022 door met hertesten van dopingstalen Sotsji 2014

  Het McLaren-rapport spreekt van een georganiseerd dopingsysteem in Rusland.

  Het IOC gaat nog zeker vijf jaar door met het hertesten van dopingstalen van de Winterspelen van Sotsji 2014. Eind vorig jaar was het McLaren-rapport de aanleiding om daarmee te beginnen.

  De Canadese professor Richard McLaren concludeerde in zijn rapport dat er in Rusland sprake was van een door de staat aangestuurd dopingprogramma. Het IOC begon al snel een juridische procedure tegen 28 Russische sporters die ervan verdacht worden verboden producten te hebben gebruikt.

  "Het opnieuw testen van de staten van Sotsji gaat nog zeker tot 2022 duren", bevestigde een woordvoerder van het IOC vandaag.

  In 2016 werden bij het hertesten van de Zomerspelen van Peking (2008) en Londen (2012) ook al meer dan 100 sporters, onder wie heel wat medaillewinnaars, betrapt op doping. Ook stalen van de Winterspelen van 2010 in Vancouver worden met de nieuwste technieken onderzocht.