• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasselt over ontslag Stijnen: "De situatie was onwerkbaar"

  Stijn Stijnen denkt dat er snel een nieuwe aanbieding zal komen.

  Stijn Stijnen betreurt dat Sporting Hasselt hem ontslagen heeft als coach. Volgens Hasselt zelf liet Stijnen hen geen andere keuze. "Stijnen heeft door zijn soms ongecontroleerde gedrag zichzelf schade toegebracht, maar ook de club."

  Stijn Stijnen werd in 2012 voorzitter bij Hasselt. Anderhalf jaar geleden ruilde hij die functie in voor die van trainer en sportief directeur. Maar de voorbije maanden zou het niet meer boteren met het bestuur.

  "Stijnen heeft door zijn soms ongecontroleerde gedrag zichzelf schade toegebracht, maar ook de club", laat Hasselt weten. "Stijnen kreeg afgelopen week - voor de tweede keer in korte tijd - een zware schorsing van 8 maanden opgelegd."

  "Het bestuur vindt dit een onwerkbare situatie. Strijden voor het behoud zonder hoofdcoach aan de zijlijn lijkt ons erg moeilijk."

  "Wegens de staat van dienst van Stijnen welden we hem niet koudweg ontslaan. We hebben samen naar een oplossing gezocht, stelden hem een andere sportieve functie voor, maar al snel bleek hij dat niet te zien zitten. Van een constructieve dialoog was geen sprake."

  "Dit verhaal is al langer bezig"

  Volgens Stijn Stijnen zelf sleept de wrevel al een tijdje aan. "Dit ontslag speelt al een tijdje. Er is mijn ontslag, maar ik heb het gevoel dat dit verhaal al langer bezig is", zegt Stijnen.

  Op de Algemene Vergadering van december had voorzitter Casters al het ontslag van Stijnen gevraagd. "Ik heb dat toen op mijn eigen manier weggelachen en uiteindelijk ben ik toch trainer gebleven."

  "Tot de voorzitter vrijdag voorstelde om, naar aanleiding van mijn schorsing, een nieuwe veldtrainer aan te nemen die naar mijn instructies zou luisteren. Daar ging ik absoluut niet mee akkoord."

  "Ik betreur dit, maar wil de voorzitter niet met de grond gelijk maken. Ik verwijt hem niets. Behalve dan dat hij mijn ontslag steekt op de schorsing die ik kreeg."

  "Er zal wel snel nieuwe aanbieding komen"

  Stijn Stijnen neemt nu even wat tijd voor zichzelf om het ontslag te verwerken, maar daarna is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. "Ik verwacht dat er wel snel een nieuwe aanbieding zal komen."